Haberler

PKK, Tunceli'deki Avcıları Tehdit Etti: Şehri Terk Edin

Güncelleme:

Tunceli'de avcılığı yasaklayan PKK, şimdi de dağıttığı bildirilerle, avcılık yapan şahısların isimlerini açıklayarak şehri terk etmeleri uyarısında bulundu.

Tunceli'de geçtiğimiz ay dağıttığı bildirilerle il genelinde avcılık faaliyetlerini yasakladığını ve bu faaliyetlere devam edenlerin en ağır şekilde cezalandıracağını ilan eden PKK şimdi de dağıttığı bildirilerle, avcılık yapan şahısların isimlerini açıklayarak şehri terk etmeleri uyarısında bulundu.

"KARARA UYMAYANLAR..."

'HPG Dersim Saha Komutanlığı' imzasıyla dağıtılan bildirilerde, "Bilindiği gibi halkımızın değerleri ve hepimizin ortak yaşam alanı olan suyumuzu, toprağımızı ve ormanlarımızı korumak amacıyla HPG olarak bazı kararlar almış ve tüm kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu kararlara uymayanlar çeşitli yaptırımlara tabi tutulacaklardır. Bu uygulamalarda halkımıza duyurulacaktır. O nedenle şimdiden bu kararlara uymayan ve bazı yaptırımları hak edenleri halkımızla paylaşmak istedik" denildi.

TEK TEK İSİM VERDİLER: ŞEHRİ TERK EDİN

Bildiride, alabalık avcılığı, orman kesme ve avlanma ile av ihalesine katılan şahısların isimleri verilirken, "Bu kişiler ve gruplar faaliyetlerinden vazgeçmelidir. Birçoğu defalarca uyarılmıştır. Bu söylediklerimiz bazılarına uyarıdır, artık yapmamaları durumunda affedilebilirler. Ama bazıları için artık geç olmuştur. Kesin cezalandırılacaklardır. Şimdiden şehri terk etmeleri salık verilir" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tunceli Güncel Haberler

500

Yorumlar (187)

Selahattin Eyyübinin Torunuyum:

İsrail maşası pkk ya bu topraklarda hayat vermek Selahattin Eyyübiye ihanettir.

65
54
yanıtYanıtla
Asker:

pkk niye avcıları istemiyor. . ?pkklılıar dağda inlerinde kış uykusundalar, eğer avcılar dağa avlanmak için giderseler pkklılıarın uykusu bölünür. o nedenle avcıları istemiyor. . . Bir ilginçlik daha var dağların ön yüzünde karakollar var, arka yüzünde pkk nın kampları var. . Kimse kimseyi rahatsız etmiyor. . Askerler karakollardan dışarı çıkmıyor ki. . .

yanıt17
yanıt10
TurkoglumobilWeb@haberler.com:

Pkk-ni yalniz HEPAR yok edabilir.

38
56
yanıtYanıtla
rüstem:

Bir komik durum daha var. . pkk bu bildirileri şehirde dağıtıyor. . Tam traji komik. . Tunceli belediyesi eşbaşkanı nurhayat altun kandildeki rıza altun un kız kardeşi. . Üstelik bu altunlar Tuncelili değiller. .

yanıt6
yanıt10
TEZGAHTAR YAŞAR:

osman pamuk oğlu yıllardır dağdaydı neden yok edemedi şimdimi yok edecek bırakın boş lafları

yanıt6
yanıt3
omer canbeymobilWeb@haberler.com:

Serefsiz capulcu suruleri

39
52
yanıtYanıtla
PÜLÜMÜRLÜ:

Beyler ; avcılar bunların sığınaklarını bulup jandarmaya ihbar ettikleri için istenmiyorlar. . AYRICA dağdaki domuzları vurdukları için pkklılar aç kalıyor. .

60
24
yanıtYanıtla
Amed21Mobil-IOS:

Ayakta alkışlanacak bir karar. Ha o klavyeden atan tutanlar; gidin kararı tanımadığınızı beyan edip avlanın ne burda atıp tutuyorsunuz!! Yok entarili yok fistanlı. Pantolon giydiğiniz için erkekmi oldunuz? Kadınlarda pantolon giyiyor artık.. Daha öncede Bingölde bir yürüyüş yapmaya kalkıştınız. Sayın sayfa yöneticileri izin verseydi yayınlardık. Kim ne kadarlık yüreğe sahip ortaya çıkardı. Karara gelince mükemmel bir karar. Dersimçok uzak değil. Buyrun gidin. Yiyiyorsa..

45
37
yanıtYanıtla
akpye uyari:

birtek türkmen ölürse pkkli kürtlerin ve sizin kökünüzü kaziriz

48
29
yanıtYanıtla
bence:

avcılarla uğraştıklarına göre, demek ki dağlarda yiyecek domuz sıkıntısı başladı. .

41
33
yanıtYanıtla
TEZGAHTAR YAŞAR:

osman pamuk oğlu yıllardır dağdaydı neden yok edemedi şimdimi yok edecek bırakın boş lafları

6
3
Tüm 187 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title