Haberler

Bingöl'de PKK Operasyonuna Korucunun Adı Verildi

Güncelleme:

Özel harekat birliklerinin Bingöl'de PKK'ya karşı düzenlediği operasyona, şehit düşmüş olan geçici bir köy korucusunun adının verilmesi dikkat çekti.

Bingöl'de Jandarma özel harekat birliklerinin terör örgütü PKK'ya karşı düzenlediği bir operasyona, şehit düşmüş olan geçici bir köy korucusunun adının verilmesi dikkat çekici bulundu. Bu durum; kara kuvvetleri komandoları, jandarma ve polis özel harekat timleri ile korucuların son aylarda omuz omuza yürüttükleri müşterek operasyonlar ve bölge halkının PKK'ya destek vermemesi konusunda sembolik açıdan önemli bir anlam taşıyan nitelik kazandı.

PKK'NIN HENDEK SİYASETİ ÇÖKTÜ

Terör örgütü PKK, gençlik yapılanması aracılığıyla geçen yılın son aylarında Güneydoğu'da Kürt kökenli vatandaşların oluşturduğu nüfusun ağırlıklı olduğu bazı il ve ilçelerde farklı tarzda bir başkaldırı politikasını uygulamaya sokmaya çalıştı. Hendek ve barikatlara dayalı bir strateji ile bazı yerleşim birimlerinde özerkliğe dayalı politik iddiasını yaşama geçirmek istedi. Son dönemde yaşanan gelişmeler dikkate alındığında, terör örgütü PKK, Suriye'de ortaya çıkan tabloyu Türkiye'ye yansıtmak istedi. Kobani olaylarının ardından Türkiye coğrafyası içinde de benzer bir tabloyu terör yoluyla yaratmayı amaçladı. Ancak bölge halkının desteğini alamaması ve güvenlik birimlerinin kararlı operasyonları sonucu PKK'nın bu stratejisi hezimete uğradı.

Terör örgütünün hendek ve barikat oluşturduğu il ve ilçeler ana hatlarıyla şunlardı; Şırnak, Silopi, Cizre, İdil, Sur, Bağlar, Nusaybin, Dargeçit ve Yüksekova.

GÜVENLİK GÜÇLERİ OMUZ OMUZA

Terör örgütünün yerleşim birimlerindeki bu taktiğine karşı devlet de, yeni bir mücadele konsepti geliştirdi. Bu konsept çerçevesinde jandarma özel harekat, polis özel harekat ve korucuların yanı sıra Kara Kuvvetleri'ne bağlı komando unsurlarından geçici tarzda özel operasyon yapılanmaları oluşturuldu. Meskun mahallerdeki operasyonlar, farklı güvenlik güçlerinin müşterek operasyonları ile yapıldı.

BAŞBAKANLIK DİREKTİFİ

Operasyonların önemli bölümü; Başbakanlığın 16 Şubat 2016 tarihli direktifi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/D maddesine istinaden ve ilgili valiliklerin kuvvet talebi çerçevesinde yapıldı. Operasyonlarda, büyük ölçüde başarı sağlandı ve PKK'nın kırsal unsurları Türkiye'den ayrılmak zorunda kaldı. Terör örgütünün en büyük hezimeti ise bölge halkından beklediği desteği alamaması oldu.

OPERASYONA KÖY KORUCUSUNUN ADI VERİLDİ

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, 49'uncu Komando Tugay Komutanlığı harekat komutasında. Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler, 19 Nisan'da Bingöl'ün Ortaçanak köyü Göltepesi bölgesinde bir operasyon düzenledi. Bu operasyona, "Şehit Geçici Köy Korucusu Mehmet Çintay-3" adı verilmesi anlamlıydı. Mehmet Çintay'ın şehit düşmesi, daha önce Bingöl'de infiale neden olmuştu.(Kaynak: Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Bingöl Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

Gözler Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinde! Kurallara uymayanlar yandı

title