Haberler

PKK'lı Toğuç İade Edilecek mi?

Güncelleme:

Avrupa Kürt Dernekleri Federasyonu Başkanı Nizamettin Toğuç İtalya'da Hakim Karşısına Çıkacak.

Geçen Şubat ayında Pisa yakınlarında PKK kamplarını ortaya çıkartan ve örgüt üyesi 11 kişinin tutuklanmasıyla sonuçlanan soruşturma kapsamında Toğuç'un İtalya'da olduğu ve Venedik'de gerçekleştirilecek gizli bir örgüt toplantısına katılacağı tespit edilmiş ve İtalyan Merkezi Haberalma Teşkilatı DİGOS ile Venedik ve Padova Savclılıkları tarafından yürütülen soruşturmada kapsamında 18 Temmuz günü öğlene doğru yapılan operasyonda yakalanmıştı.

Türkiyenin hakkında kırmızı bültenle tutuklama emri çıkarttığı 58 yaşındaki Nizamettin Toğuç hakkında resmen iade talebinde de bulunuldu. Ancak, yetkililer kararın kısa sürede alınamayacağına dikkat çekerek, "Yarınki duruşmada Toğuç'a Türkiye'nin iade talebi sorulur. Cevabı süreci belirler" dedi.

Toğuç'un yarın Padova İstinaf Mahkemesi'nde yapılacak ilk duruşmasında Roma Barosu'na bağlı avukatı Mario Antonio Angelelli'nin ve Toğuç yakalandığı sırada yanında bulunan ancak sadece kimlik bilgileri alınarak serbest bırakılan eşinin de hazır bulunacağı belirtildi.

Bu arada Padova güvenlik güçleri tarafından olası eylemlere karşı mahkeme çevresinde geniş güvenlik önlemi alınacağı öğrenildi. Ayrıca duruşma sırasında da basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmeyeceği açıklandı.

TOĞUÇ TÜRKİYE'YE İADE EDİLMEK İSTEMİYOR

İTALYA'da yakalanarak, tutuklanan PKK terör örgütünün üst düzey yöneticisi Nizamettin Toğuç'un avukatı Mario Antonio Angelelli DHA'ya konuştu. Angelelli, yarın Padova İstinaf Mahkemesi'nde ilk duruşması görülecek olan müvekkilinin Türkiye'ye iade edilmek istemediğini belirtti.

TOĞUÇ'UN İLK DURUŞMASI YARIN

Pazar günü Padova yakınlarındaki Albignasego'da tutuklanan ve halen Padova Cezaevi'nde tutulan Nizamettin Toğuç, yarın İstinaf Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasına çıkıyor.

Türkiye'nin kırmızı bültenle arama kararı çıkardığı Toğuç'un iadesiyle ilgili İtalya ve Türkiye arasındaki görüşmeler sürüyor. Ancak bu konuya son noktayı Padova İstinaf Mahkemesi koyacak. Yarınki celsede Nizamettin Toğuç'a Türkiye'ye iade edilmek isteyip istemediği sorulacak.

Nizamettin Toğuç'un Roma Barosu'na bağlı avukatı Mario Antonio Angelelli, bu konuda müvekkilinin kararının net olduğunu belirterek, "Onunla konuştum. Türkiye'ye bir suçlu gibi değil, özgür olarak dönmek istediğini söyledi. İade edilmeyi asla istemiyor" dedi. Müvekkilinin 1994'ten beri yurtdışında olduğunun altını çizen Avukat Angelelli, "Türkiye onun iadesini ilk kez 2007 yılında Hollanda'dayken istiyor. Neden 13 yıl beklenmiş? Bu nokta biraz enteresan" yorumunu yaptı.

MAHKEME 4 AYDA ANCAK KARAR VERİR

Angelelli, Toğuç'un yarın mahkemede iade edilmek istemediğini söylemesi üzerine, uluslar arası hukuka uygun alternatifler aranacağını söyleyerek, "Bu süreç 4 ay kadar sürebilir. Bu bekleme süresini müvekkilimin nasıl geçireceği mahkemeye bağlı. Tutuksuz yargılanması sağlanıp, her gün emniyete imza atmaya gelmesini isteyebilir, ev hapsinde tutulması olabilir ya da şimdi olduğu gibi cezaevinde kalmaya devam etmesine karar verilebilir" ihtimallerini ortaya koydu. Toğuç, Türkiye'nin çıkardığı kırmızı bülten nedeniyle 4 Mart 2010'da Belçika'da da gözaltında alınmış ardından serbest bırakılmıştı.

Eda BERKBAYRAK - Esma ÇAKIR – MİLANO - ROMA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Bakmadan Geçme

#128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç nereli, neden öldü, eşi kim? Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri? Melisa Aslı Pamuk ve Yusuf Yazıcı evlendi mi? Melisa Aslı Pamuk soyadını neden değiştirdi? #128141 17 MAYIS YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128250 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title