Haberler

PKK'lı Menekşe Ergün Batmanda Defnedildi

Güncelleme:

Batmanda 15 Mart 2016 Salı akşam çıkan çatışmada hayatını kaybeden Roza Botan kod adlı Menekşe Ergün, Batman Asri Mezarlıkta defnedildi.

PKK'lı Ergün Batmanda defnedildi

Batman merkez Aydınlıkevler Mahalle'sinde 15 Mart'ta çıkan çatışmada hayatını kaybeden Menekşe Ergün (Roza Botan) kalabalık bir kitlenin katıldığı törenle Batman Asri mezarlığında toprağa verildi.

Asri Mezarlığı'nda yapılan törene KJA sözcüsü Ayla Akat Ata, HDP, DBP yöneticileri, MEYA-DER, Belediye eşbaşkanları, Barış Anneleri Meclisi ve çok sayıda yurttaş katıldı. Ruşen ve Menekşe'nin fotoğrafları kadınlar tarafından taşındı.

Törenin ardından Menekşe Ergün'ün cenazesini kadınlar omuzlayarak sloganlarla, zılgıtlarla defnedilirken, toprağını da kadınlar örttü.

Definden sonra konuşan Ayla Akat Ata, "Bir değil, iki değil, üç değil yüz tane arkadaşımızı bu mezarlıkta birlikte defnettik. O zamanlar savaş kapımızın önünde değildi. Artık kapımızın önünde hergün gençlerimiz hayatınıkaybediyor. Bugün Menekşe yasaktan dolayı memleketi Nusaybin'de defnedilemedi. İşte biz Kürt halkının gerçekliği budur. Hangi gerçeklikle yaşadığımızı bilip bu süreci bu bilinçle yürütüp bu sürece cevap olmalıyız" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title