Haberler

PKK'lı Cenazesinde Olay Çıktı

Güncelleme:

Mardin'de PKK'lı Halime Baş'ın Cenazesinin Getirilişi Sırasında ve Cenazenin Toprağa Verilmesinden Sonra, Olay Çıktı.

Mardin'in Nusaybin ilçesi'nde 'Şindar Eser' kod adlı PKK'lı Halime Baş'ın cenazesinin getirilişi sırasında ve cenazenin toprağa verilmesinden sonra, olay çıktı. Bir grup polisi taşlarken, polis tazyikli ve ve biber gazı ile müdahalede bulundu.

Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Halime Baş adlı PKK'lının cenazesi saat 13.00'te Nusaybin'e getirildi. 20 Mart tarihinde kutlanan Nevruz etkinlikleri nedeniyle esnafın kapattığı kepenkler, Halime Baş adlı PKK'lının ilçeye getirileceği söylentisi yüzünden dün ve bugün de açılmadı.

PKK'Lı Halime Baş'ın cenazesini, Abdulkadir Paşa Mahallesi Çağ Çağ Caddesi üzerinde karşılayan grup yürüyüş halinde Moris Tepesi Mezarlığı'na geldi. Halime Baş'ın cenazesinin bulunduğu tabutun üzerine, yeşil, sarı ve kırmızı renkli bezler ve Abdullah Öcalan'ın posteri ile sarıldığı görüldü. Baş'ın cenazesi, Öcalan ve PKK lehine atılan sloğanlar eşliğinde toprağa verildi.

BDP'Lİ AYNA CENAZEYE KATILDI

Cenaze törenine katılan BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna, burada yaptığı konuşmadan sonra kalabalık grup, ilçe merkezindeki Barış Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş halindeki grup içinde yeralan bazı kişiler, Devlet Hastanesi mevkiinde güvenlik önlemi alan polise ve polis panzerini taşlamaya başladı. Çevik kuvvet polisi de taş atan gruba, tazyikli ve ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Yaşanan olaylar sırasında 3 gösterici yaralandı.

Öte yandan polisin kullandığı Şortland diye tabir edilen zırhlı araç altında kalan motosiklet üzerinde bulunan 2 kişi ağır yaralandı. Yaralılar çevredeki vatandaşların yardımı ile Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title