Haberler

Piyasalar Haftaya Kötü Başladı

Güncelleme:

Borsa İstanbul, haftaya yüzde 0,17 kayıpla 77 bin 685 puandan başladı. Dolardaki ilk işlemler 2.22 seviyesinden geçiyor.

Borsa İstanbul (BIST), haftaya cuma günü kapanışına göre 134 puanlık düşüşle 77.685 puandan başladı. Açılış itibariyle hisse senetler ortalama yüzde 0,17 oranında değer kaybetti.

Yaklaşık bir aylık kapalılık süresinin ardından bugün işlem görmeye başlayan payları ise yüzde 11,29'luk düşüşle 1,10 TL taban fiyat ile güne başladı.

Bu hafta FOMC kararları ve buna bağlı olarak küresel piyasalardaki dolar talebinin piyasaların ana yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, bugün yurt içinde haziran ayı işsizlik verisinin takip edileceğini kaydediyor.

TEKNİK GÖRÜNÜM

Analistler, endeksin 76.500 seviyesinin orta ve uzun vadede kritik destek konumunda olduğunu belirterek, olası tepki yükselişlerinde 78.700 ve 79.500 seviyelerinin direnç konumuna geleceğini tahmin ediyor.

PİYASALARIN GÜNDEMİ

Piyasalarda bu haftanın en önemli gündem maddeleri Fed'in Çarşamba günü sona erecek olan Açık Piyasa Kurulu toplantısı ve ABD TÜFE verisi ile Perşembe günü yapılacak olan İskoçya'nın bağımsızlık referandumu olacak.

Bugün ise yurtiçinde saat 10'da işsizlik verisi, yurtdışında ise saat 15.30'da ABD New York Fed imalat endeksi, saat 16.15'te ABD sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri açıklanacak.

DOLARDA TANSİYON YÜKSEK

Geçen haftayı belirgin kayıplarla dolar karşısında 2,2135 - 2,2139 seviyesinden TL, sabah saatlerinde 2,22 düzeyinde işlem görüyor.

İstanbul serbest piyasada dolar 2,2190, avro 2,8760 liradan haftaya başladı.

Kapalıçarşı'da 2,2160 liradan alınan dolar 2,2190 liradan satılıyor. 2,8730 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 2,8760 lira olarak belirlendi.

Önceki kapanışta doların satış fiyatı 2,2130 lira, avronun satış fiyatı ise 2,8600 lira olmuştu.

KÜRESEL PİYASALAR

Küresel piyasalar, yeni haftada yarın başlayacak ve kararlarını çarşamba günü açıklayacak olan ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına odaklandı.

Bu hafta, yarın başlayacak ve kararlarının çarşamba günü açıklanacağı FOMC toplantısının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, faiz artırım sürecine ilişkin işaretlerin aranacağı kararlarda halen aylık 25 milyar dolar olan tahvil alım programının da azaltılmaya devam edileceği tahmin ediliyor.

Asya borsalarında, yeni haftanın ilk gününde Çin'de açıklanan sanayi üretiminin beklentilerin altında kalmasının negatif etkisine karşın sınırlı da olsa yükselişler dikkati çekiyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.00 Türkiye, haziran ayı işsizlik oranı

15.30 ABD, New York Fed eylül ayı imalat endeksi

16.15 ABD, ağustos ayı sanayi üretimi

16.15 ABD, ağustos ayı kapasite kullanımı

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Borsa İstanbul Bank Asya Fed Ekonomi Ekonomi Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title