Haberler

Phoenix Express-2015 Tatbikatı

Phoenix Express-2015 Tatbikatı'nın, NATO üyesi ülkeler ve Kuzey Afrika ülkelerinin katılımıyla Orta Akdeniz'de yapılacağı bildirildi.

Phoenix Express-2015 Tatbikatı'nın, NATO üyesi ülkeler ve Kuzey Afrika ülkelerinin katılımıyla Orta Akdeniz'de yapılacağı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, tatbikat, ABD Afrika Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde, 15-25 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Tatbikatın amacının, katılımcı unsurların denizde denetim harekatı kapsamında eğitim seviyelerini ve birlikte çalışabilirliğini geliştirmek,  denizde denetim harekatına yönelik eğitim ihtiyaçlarını karşılamak, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmalarını sağlamak olduğu vurgulandı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının tatbikata, helikopter konuşlu TCG YAVUZ fırkateyni ve iki karargah subayı ile iştirak edeceği kaydedildi.

Ayrıca, TCG YAVUZ fırkateyninin tatbikat kapsamında, 11-13 Mayıs 2015 tarihleri arasında Agusta-İtalya,  14-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında La Guletta-Tunus, tatbikatın deniz safhası sonrasında ise 23-26 Mayıs 2015 tarihleri arasında İtalya'nın Napoli limanını ziyaret edeceği açıklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kuzey Afrika Akdeniz Phoenix Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title