Haberler

Petrol Boru Hattı hem Üzdü hem Sevindirdi

Samsun-ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın Güzergahı Değiştirilerek Ordunun Ünye İlçesine Alınması İlçede Sevinçle Karşılanırken, Depolama Tesisi Yapılacak Köyde İse Evleri Yıkılacak 50 Hane Karşı Çıktı.

Samsun-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın güzergahı değiştirilerek Ordu'nun Ünye ilçesine alınması ilçede sevinçle karşılanırken, depolama tesisi yapılacak köyde ise evleri yıkılacak 50 hane buna karşı çıktı.

Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün, Bakanlar Kurulu'nun 29 Ağustos 2007 tarihli kararı ve Petrol Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca aldığı konuyla ilgili karar, Resmi Gazete'nin 19 Eylül 2007 tarihli sayısında yayımlandı. Buna göre, Samsun-Ceyhan Petrol Boru Hattı, Ünye-Ceyhan Boru Hattı olarak değiştirildi. Boru hattının Ünye'ye kaydırılması yörede sevinçle karşılandı. Boru hattının Ünye'ye alınması için yıllardır çaba sarf ettiklerini belirten Ünye Belediye Başkanı Başkan Arpacıoğlu, "Ünye'mize

ekonomik, sosyal ve aynı zamanda kültürel açıdan fayda sağlayacağına inanıyorum. Ünye'miz ve memleketimiz için hayırlı olsun" dedi.

Ünye'de, boru hattının Ünye'ye alınmasından memnun olmayanlar da var. Doğal güzelliğiyle dikkat çeken 80 haneli Kocuklu köyüne depolama tesisi yapılacak olmasından dolayı 50 hane taşınacak. 250 kişinin yaşadığı köyde depolama tesisi yapılmasına karşı çıkan köylüler, Cumhurbaşkanı'ndan yardım istedi.

Köy Muhtarı Ayhan Akın, konuyla ilgili olarak 25 Mayıs 2007 tarihinde Cumhurbaşkanlığı'na bir yazı yazarak, "80 haneli köyümüzü nerde istihdam edeceğiz. Bu projeyi Ünye'ye kaydırsınlar ama daha geniş arazisi olan bir yer mutlaka vardır. Bizi köyümüzden mahrum etmeyin" dediklerini hatırlatarak, "Ama nafile. Tüm çabalarımıza rağmen bizleri dinleyen yok. Bizlerde sonunda Bergama köylüleri gibi sokaklara döküleceğiz. Atalarımızın toprakları nereye gideceğiz, tamam yerlerimiz istimlak edilecek. Çoluk

çocuğumuz hep perişan olacağız. Bu proje Samsun'dan niye buraya kaydırıldı anlayamadık? Ne olur bize birileri yol göstersin" diye konuştu.

Köy sakinleri de, "Burası 2 B Orman Kanunu'nda olduğu için devlet istimlak işini daha kolay yapacak. Bizlere babamızdan dedemizden miras kalan yerleri 'terk edin' diyorlar. Tüm yatırımlarımız burada emekliliğimiz, sigortamız, güvencemiz. Ölünce yatacağımız topraklarımız burası. Büyüklerimizin kabirleri burada, bizleri yerimizden etmek istiyorlar. Bizler burayı terk etmeyeceğiz, elimizden geldiği kadar direneceğiz" dediler.

Yeni hattın güzergahı 'Ünye, Akkuş, Niksar, Tokat, Yıldızeli, Şarkışla, Pınarbaşı, Sarız, Tufanbeyli, Saimbeyli, Feke, Kozan, Sümbaş, Kadirli, Ceyhan, Yumurtalık' şeklinde olacak. Yeni hattın eskisine göre daha kısa olacağı ve yaklaşık 250 milyon dolarlık tasarruf sağlayacağı, 840 kilometreyi bulan eski hattın ise yeni güzergahla 560 kilometre ineceği öğrenildi.

(SAM-SA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title