Haberler

    İran'daki Petrokimya Tesisinde Korkutan Yangın

    Güncelleme:

    İran'ın Ahvaz kentine bağlı Mahşehr ilçesindeki Bu Ali Sina petrokimya tesisinde yangın çıktı. Çıkan yangın nedeniyle tesisle birlikte 5 petrol tesisi tahliye edildi.

    İran'ın yarı resmi ajansı Tesnim'e göre, dün akşam Bu Ali Sina petrokimya tesisinin paraksilen biriminde meydana gelen sızıntı nedeniyle çıkan yangın sonucu yakıt tankları da alev aldı. Yakıt tanklarındaki yangının halen söndürülemediği belirtildi.

    TESİSLER TAHLİYE EDİLDİ

    Tesisin yakıt tanklarındaki yangın nedeniyle Petrol Bakanlığı'nın talimatıyla Bu Ali Sina petrokimya tesisindeki yangının çevredeki tesislere de sıçrama ihtimali göz önüne alınarak, bölgedeki Fecr, Huzistan, Tondguyan ve Emir Kebir adlı petrokimya tesislerinin de tahliye edildiği bildirildi.

    25 MİLYON TON ÜRETİM YAPILIYOR

    Tesnim'in raporuna göre, Mahşehr Özel Ekonomi Bölgesi'nde yer alan tesislerde yılda yaklaşık 25 milyon ton petrokimya ürünü üretiliyor. Raporda, tesislerin tahliyesinin bu üretime darbe vurabileceği ifade edildi.

    SALDIRI İDDİASI

    Öte yandan "Ahvaz Şahinleri" adlı bir örgüt, internet sitesinde yayınladığı açıklamada, İran'ın, Arap kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Ahvaz bölgesinde "baskıcı politikalar izlediği" gerekçesiyle tesise saldırı düzenlendiğini iddia etti.

    Açıklamada, saldırının sorumluluğunu üstlenen örgüt, İran ekonomisinin hedef alınmaya devam edileceğini söyledi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    İran Sina Dünya Haberler

    Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

    Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

    Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

    Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

    Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

    Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

    Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

    Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

    500

    Yorumlar (6)

    10.KAT GÖK SEMA''DAN SORUMLU MELEK:

    YÜCE ALLAHÜTEALA AZİMÜŞAN HAZRETLERİ''NİN RIZASI İÇİN, AND OLSUN Kİ HANGİ DEVLET AZINLIĞINA KÖTÜLÜK YAPIYOR İSE O DEVLET BENİM DÜŞMANIMDIR. AND OLSUN Kİ. . !

    2
    0
    yanıtYanıtla
    İSM-İ AZAM HİDROJEN''İN EN AKILLI OĞLU:

    TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ, EN BAŞTA YÜCE ALLAH RIZASI, SONRA KENDİ MENFAATİ VE ARAP KARDEŞLERİMİZİN MENFAATİ İÇİN, AHVAZ ŞAHİNLERİ MİLİSLERİNİ DESTEKLEMELİDİR. İRAN BÖLÜNÜNCE AZERİ TÜRK SINIRI OLUŞACAK, BELKİDE TÜRKİYE SÜPER GÜÇ OLACAKTIR. TABİİ RUSYA YUKARI KARABAĞDAN GÜNEYE İNMEZSE. AZINLIĞA KÖTÜLÜK YAPMAK NEYMİŞ, TÜRKİYE OLARAK GÖSTERELİM. ARAP DEVLETLERLE İŞ BİRLİĞİNE GİRİP, AHVAZ ARAPLARINA YARDIM EDELİM DERİM. . ?

    1
    1
    yanıtYanıtla
    İSM-İ AZAM ATOM BOMBASI''NIN OĞLU:

    DÜNYA''DA İKİ TÜRLÜ TERÖR HAREKETİ MEVCUTTUR. İLKİ MASUM SİVİLLERİ KATLEDEN TEDÖRDÜR. LADİN TERÖRÜ GİBİ. İKİNCİSİ, DEVLETLERİN AZINLIKLARINA UYGULAOIĞI BASKI SONUCU MEYDANA GELEN ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇILARIDIR. BATI DÜNYASININ PKK''YI TERÖR LİSTESİNE ALDIĞINI BAKIP ŞAŞIRMAYIN. AVRUPA MÜZAREKELERİ ASKIYA ALIP İLİŞKİLER BİTİNCE PKK MİLİS OLUP, BATI TEKRAR BU ÖRGÜTE DESTEĞİNİ SUNACAKTIR.

    2
    0
    yanıtYanıtla
    ALLAHÜTEALA AZİMÜŞAN HAZRETLERİ ( c.c. ):

    TECELLİLER, SİZLERE SÖYLÜYORUM. . . YANIMA GELİN. . . HERHANGİ BİR DEVLET AZINLIĞINA İŞ AŞ EKMEK VERMEYİP KÖTÜLÜK YAPIP ÖLDÜRÜYOR İSE BU DEVLETİ BÖLECEKSİNİZ. . . EMRİMDİR. . . . ŞİMDİ ÇEKİN GİDİN, GÖZÜM GÖRMESİN SİZİ. . . SUAT SENDE ÇEK GİT. . . GÖZÜME GÖZÜKME. . !

    1
    0
    yanıtYanıtla
    10.KAT GÖK SEMA''DAN SORUMLU MELEK:

    DÜNYA''DAKİ HİÇBİR DEVLETE YAKIŞMADIĞI GİBİ AZINLIKLARA BASKI KURULMASI MAALESEF İRAN''A DA YAKIŞMIYOR. OYSA Kİ YÜCE ALLAH ŞİİLERE YARDIM ELİNİ UZATIP YEMENDE ŞİİLER BELLİ BİR KONUMA GELİP, TÜM ARAP DEVLETLERİNDEKİ ŞİİLERE ÖRNEK TEŞKİL ETTİ. ARAPLAR ŞİİLERE KÖTÜ DAVRANMASININ BEDELİNİ YEMEN''DE GÖRÜYORLAR. MAALESEF İRAN''DA ŞEYTANIN TUZAĞINA DÜŞÜP, KENDİ AZINLIĞINA KÖTÜ DAVRANMAYA BAŞLADI. İRAN BUNUN BEDELİNİ BÖLÜNEREK ÖDÜYECEKTİR. BENİM KORKUM İRAN BÖLÜNÜR İSE DÜNYA''DA Kİ Şİİ NÜFUSUNUN BAŞI OLMAYACAK

    1
    0
    yanıtYanıtla
    bekle:

    şahinleri destekliyoruz, daha çok ekonomik hedeflere tüm tesislere saldırı düzenlenmesini destekliyoruz, orta doğudaki göz yaşlarının bir bedeli iranı vurmalı , yıllardır pkk-pyd-esede destek veren iranı eninde sonunda çok köklü derin terör belerıyla birlikte iç içe olmasını görmeyi arzuluyoruz

    1
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title