Haberler

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri: "Sınır Ötesi Operasyonlar İhlaldir"

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Yaver, TSK'nın Sınır Ötesi Operasyonları "İhlal" Olarak Eleştirirken, PKK Sorunu İçin "Siyasi Çözüm" İstedi. Yaver, Operasyonlar Konusunda Barzani Yönetimi ile Türkiye Arasında Bir Mutabakat Bulunduğu Haberlerini "Temelsiz" Olarak Niteledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, TSK'nın sınır ötesi operasyonlarını "ihlal" olarak eleştirirken, PKK sorunu için "siyasi çözüm" istedi. Yaver, operasyonlar konusunda Barzani Yönetimi ile Türkiye arasında bir mutabakat bulunduğu haberlerini de "temelsiz" olarak niteledi.

General Yaver, TSK'nın 20 Haziran Pazar günü Irak topraklarının bir kilometre içine girdiğini belirttiği açıklamada, "Irak, Türkiye ile İran arasındaki sınır bölgelerinde sert çatışmaların ardından Irak topraklarına giren Türk güçlerinin operasyon sona erdiğinde geri çekildiklerini" söyledi.

Kürt bölgesinin bombalanmasını, Irak'ın egemenliği, uluslararası hukuk ile Irak, Türkiye ve İran arasındaki anlaşmaların "ihlal'i olduğunu savunan Yaver, sorunların "siyasi müzakereler'le çözümlenmesi gerektiğini vurgularken askeri operasyonların sonuç vermediğini de öne sürdü.

-"TÜRKİYE İLE PKK ARASINDAKİ ÇATIŞMALARIN BİR PARÇASI OLMAYIZ"-

Askeri operasyonlar konusunda Barzani Yönetimi ile Türk hükümeti arasında bir anlaşma bulunduğu haberlerini "temelsiz" olarak nitelendiren Yaver, "Türkiye ziyareti boyunca Başkan Barzani, Kürdistan bölgesinin Türkiye ile PKK arasındaki çatışmaların bir parçası olmayacağının altını çizdi" dedi.

Bunun Kürt Bölgesinin "resmi tutumu" olduğunu ifade eden Yaver, şöyle devam etti:

"Türk güçlerinin sınırı geçmeye izin veren herhangi bir anlaşma yok çünkü Irak ile Türkiye arasındaki güvenlik anlaşmaları Irak hükümetinin yetkisinde. Biz bir ülke değiliz, biz Irak'ın bir parçasıyız. Irak anayasasına göre, komşu ülkelerle güvenlik anlaşmalarını yapma yetkisi, sadece Irak devletine aittir."(ANKA)

(CN/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı?
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title