Haberler

Perre'nin Çehresi Değişiyor

Kommagene Uygarlığı’nın 5 büyük kentinden biri olan ve şehir merkezine 3 kilometre uzakta olan Perre Antik Kenti’nin turizme kazandırılması amacıyla Adıyaman Valiliği koordinesinde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Kommagene Uygarlığı'nın 5 büyük kentinden biri olan ve şehir merkezine 3 kilometre uzakta olan Perre Antik Kenti'nin turizme kazandırılması amacıyla Adıyaman Valiliği koordinesinde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Tarihi kentte yürütülen çalışmaları yerinde incelemek üzere Perre'ye giden Vali Mahmut Demirtaş, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alarak, Perre Antik Kenti'nde yürütülen çalışmaların tarihi kentin doğal yapısına uygun bir şekilde yapılması konusunda ilgili müteahhidi uyardı.

Adıyaman Valiliği olarak turizme büyük önem verdiklerini belirten Demirtaş, "İlimizin tarihi ve turistik noktalarında turizm amaçlı yapılacak çevre düzenleme ve alt yapı çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Tarihi süreç içerisinde bugüne kadar birçok uygarlığın büyüleyici kalıntılarına ev sahipliği yapan Adıyaman'ın sahip olduğu doğal, kültürel ve tarihi değerlerini ortaya çıkarmak ve bunları turizme kazandırmak amacıyla çok yönlü projeler uyguluyoruz. Perre'yi cazibe merkezi haline dönüştürmek amacıyla Valiliğimiz koordinesinde yürütülen çevre düzenleme çalışmalarında sona gelinerek bu çalışmalar yüzde 80 oranında tamamlanmıştır. Çalışmalar kapsamında Perre'de karşılama merkezi, sergi salonları, çevre ihata duvarları, 3,5 kilometre uzunluğunda travers yapı yürüyüş yolları, çıkan eserlerin özellikle mozaikli alanların korunma evleri ile festival alanı yapılmaktadır. Buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra bu alan TÜRSAB tarafından işletmeye açılacak ve profesyonel anlamda turizm hizmeti sunulacaktır. Çalışmaların bitirilmesi ile Perre Antik Kenti bir cazibe merkezine dönüştürülerek, tarih ve doğanın bütünleştiği muazzam bir yer olacaktır. Bununla birlikte yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşanacaktır. Ayrıca, 2003 yılından beri devam etmekte olan arkeolojik kazılar sonucunda ortaya çıkan eserler koruma altına alınmış olacaktır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Demirtaş Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title