Haberler

Perinçek'in Ergenekon'daki Kod Adı

Poyrazköy İddianamesi'nde Doğu Perinçek'in Kod Adı da Yer Alıyor.

Poyrazköy iddianamesi sivil mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamenin ayrıntıları medyaya yansımaya başladı.

Ergenekon soruşturması kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İşçi Partisi (İP) Lideri Doğu Perinçek'in "Poyrazköy Cuntası" tarafından "fabrikatör" ismiyle kodlandığı ortaya çıktı.

FABRİKATÖR İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Poyrazköy İddianamesi'nde, Levent Bektaş'tan ele geçen DVD'deki "Fabrikatör" olarak anılan Perinçek'le ilgili notta, "Fabrikatörle görüşüldü Aydınlık gelecek hareketi daha aktif hale gelmeli. Şafak Yürekli kontrolü elde tutmalı, bahriyede tanıtım ve dağıtım daha fazla olmalı" denildi.

M.G.'DEN ÇOK MEMNUNLAR

Bir başka notta da şu ifadeler dikkat çekti: "M.G'nin çok iyi irtibatları var iyi istihbarat topluyor Veli başkan, Levent başkan ve Fabrikatör çok memnun kendisi Ermeni dostlarımızdan."

BAYDEMİR İKİ KEZ UYARILMIŞ

İddianamede adı suikast listesinde olan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, güvenlik konusunda 2007'de iki kez uyarıldığı ortaya çıktı. 13 Şubat ve 10 Ekim 2007 tarihlerinde yapılan iki tebligatta, örgüt ismi belirtilmeden, Baydemir'den güvenlik önlemlerini artırması, programlarını gizli tutması ve kullandığı güzergahları sık sık değiştirilmesi istenilmiş. Baydemir'e 23 Ocak 2008'de ve 21 Mayıs 2009'da da yine güvenlik uyarısı yapılmış, ancak silahlı saldırı yapacak bir örgüt adı verilmemişti. Son olarak 19 Ocak 2010'da yapılan tebligatta ise, diğerlerinden farklı olarak Baydemir'e PKK'nın adı verilmişti.

BU KEZ HİÇ GİZLİ TANIK YOK

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan 3 iddianamede birçok kişi "gizli tanık" olarak dinlendi. Bu "gizli tanık" ifadeleri iddianameleri temel dayanağı oldu. Ancak Poyrazköy'deki mühimmatla ilgili iddianamede hiç gizli tanık olmaması dikkat çekti. İddianamede tanık olarak Cevdet Yılmaz, Güniz Takmaz, Abdurrahman Yılmaz isimleri yer aldı.

İHBARI EN BOL İDDİANAME

Poyrazköy iddianamesinde tam sekiz ihbara yer verildi.

1- Poyrazköy'deki mühimmata ilişkin ilk ihbar, 15 Aralık 2008 tarihinde Ahmet Demir isimli kişi tarafından savcılığa gönderilen bir mektuptu. Mektupta Koç Müzesi'nin bahçesindeki eski bir denizaltında bulunan patlayıcı maddelere ilişkindi.

2- İstanbul emniyetine 23 Mayıs 2009'da gelen bir e-mail'de Kafes Eylem Planı ihbar ediliyordu.

3- 2 Şubat 2009'da Beykoz Jandarma Komutanlığı'na gelen ihbarla kazılar başladı ve çok sayıda mühimmat bulundu.

4- 155 mail ihbar hattına 23 Şubat 2009'da gelen ihbarda, Beykoz'da bir alana Levent Göktaş'a bağlı bir ekibin patlayıcı madde gömdüğüne dair bilgiler vardı. Yapılan kazılarda mühimmat bulundu.

5- 16 Nisan 2009'da yapılan ihbarda ise, 'Poyrazköy'de ele geçen mühimmattan Bedrettin Dalan'ın haberi var' deniyordu.

6- 10 Mayıs 2009 günü Beykoz sahilinde balık tutan kişinin 155 Polis İmdat hattını arayarak su altında bir poşet içinde şüpheli cisimler gördüğünü bildirdi. Yapılan incelemede çok sayıda silah ve mühimmat denizden çıkarıldı.

7- 24 Mayıs 2009 tarihinde yine Emniyete bir ihbar e-maili ulaştı. Deniz Kuvvetlerinde asker olduğunu belirten kişi, 'Ergenekon terör örgütü üyesi Deniz Kuvvetlerinde görevli bazı şahıslar' hakkında bilgi verdi. Bu ihbarda Kafes Eylem Planı ve amirallere suikast iddiasına adı karışanların isimleri yer alıyordu.

8- 29 Haziran 2009 tarihinde yapılan bir başka ihbarda ise "cuntacı" olarak isimlendirilen Dursun Çiçek hakkında bilgiler yer aldı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Meclis'te görüştü

Bakmadan Geçme

Çekya'nın EURO 2024 kadrosu! Çekya EURO 2024 aday kadrosunda kimler var? Bahar 15. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 Süresiz nafaka kalkıyor mu? Süresiz nafaka kanun teklifi ne oldu? Mehmed: Fetihler Sultanı 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Mayıs Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 28-29 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Salmonella nedir? Salmonella nereden bulaşır? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Recep İvedik 5 nerede çekildi, hangi ülkede çekildi? Recep İvedik 5 ne zaman çekildi, konusu nedir, oyuncuları kimler? Recep İvedik 5 hangi kanalda? Recep İvedik 5 filmi konusu nedir? Recep İvedik 5 oyuncuları ve Recep İvedik 5 özeti! #128250 Aykut Enişte 2 filmi oyuncuları kim? Aykut Enişte 2 filmi konusu, oyuncuları ve Aykut Enişte 2 özeti! #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Aykut Enişte 2 ne zaman, nerede çekildi? #128250 İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 28-29 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title