Haberler

Pepsico Rusya'daki Wimm-Bill-Dann Şirketinin Alınmasıyla İlgili Olarak Gerekli Tüm Resmi Onayların Tamamlandığını Duyurdu

Pepsico, Daha Önce Açıklamış Olduğu, Rusya'nın Önde Gelen Gıda Ve İçecek Şirketi Wimm-Bill-Dann Foods OJSC'nin Satın Alınmasıyla İlgili Olarak Rusya Federasyonu Tekelleşmeyi Önleme Servisi'nden Gerekli Tüm İzinlerin Alındığını Bugün İtibarıyla Açıkladı.

PepsiCo, daha önce açıklamış olduğu, Rusya'nın önde gelen gıda ve içecek şirketi Wimm-Bill-Dann Foods OJSC'nin satın alınmasıyla ilgili olarak Rusya Federasyonu Tekelleşmeyi Önleme Servisi'nden gerekli tüm izinlerin alındığını bugün itibarıyla açıkladı. PepsiCo böylece, satınalmanın tamamlanması için gereken tüm onayları sağlamış oldu.

Satınalma anlaşmasına göre PepsiCo, Wimm-Bill-Dann'ın yaklaşık %66 oranında hissesini, şirket hissedarlarından ve Wimm-Bill-Dann'ın iştiraklerinden toplam 3.8 milyar dolar karşılığında satın alacak.

PepsiCo, satın alma işlemini 8 Şubat 2011'de tamamlamayı planlıyor. Satınalma anlaşmasının tamamlanmasının ardından PepsiCo, Wimm-Bill-Dann'ın tedavüldeki hisse senetlerinin yaklaşık %77'sine sahip olacak.

Bu işlem PepsiCo'yu Rusya'nın en büyük gıda ve içecek firması yaparken şirketin hızla büyümekte olan Doğu Avrupa ve Orta Asya pazarlarındaki konumunu güçlendirecek. Satın almayla birlikte ayrıca PepsiCo'nun besleyici ve işlevsel gıdalardan elde ettiği yıllık 10 milyar dolarlık gelir de yaklaşık 13 milyar dolar seviyesine yükselecek. Böylelikle PepsiCo, besleyici gıdalarla ilgili olarak belirlemiş olduğu 2020 itibarıyla yıllık 30 milyar gelir elde etme hedefine de yaklaşmış olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title