Haberler

Pentagon''dan Operasyon Değerlendirmesi

Pentagon, Koalisyon Güçlerinin Libya'ya Düzenlediği Operasyona İlişkin Bir Açıklama Yaptı

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, koalisyon güçlerinin Libya'ya düzenlediği operasyonun, bu ülkenin hava savunma kapasitesine önemli ölçüde zarar verdiğini söyledi.

Pentagon üst düzey yetkilisi Koramiral Bill Gortney, gazetecilere yaptığı açıklamada, "operasyonun, Libya rejiminin hava savunma kapasitesini önemli oranda geriletmede çok etkili olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Libya tarafından yeni bir hava hareketliliğinin olmadığını, hedef alınan hava savunma tesislerinin hiçbirinden de radar emisyonu tespit etmediklerini belirten Gortney, operasyonun sonucunda Libya'nın hava gözetim radarlarının kullanımında da ciddi düşüşün yaşandığını ifade etti. Gortney, ABD, Fransa ve İngiltere tarafından Bingazi'nin güneyindeki Libya'ya ait kara güçlerine düzenlenen saldırıların da "çok başarılı" olduğunu bildirdi.

Gortney, Libya güçlerinin, koalisyon güçlerinin operasyonunun öncesine göre şu anda "daha sıkışmış, izole ve şaşırmış" vaziyette olduğunu söyledi.

Libya lideri Muammer Kaddafi yönetiminin, ateşkes emri de dahil olmak üzere tüm açıklamalarına şüpheyle baktığını, Libya'nın ateşkes ilanını inandırıcı bulmadığını dile getiren Gortney, "Kaddafi'nin tüm açıklamalarına şüpheyle bakıyorum. Ateşkes ilan etti, ama daha sonra askerlerine Bingazi'ye girme talimatı verdi" diye konuştu.

-"ŞU ANA KADAR KAYIP YOK"-

Gortney, koalisyon güçlerine ait uçakların Libya'ya operasyonunda şu ana kadar kayıp vermediğini, sivil kayıpların olduğuna dair bir işaretin de henüz olmadığını kaydetti.

Bir soru üzerine, koalisyon güçlerinin "hedef listesinde" Kaddafi'nin bulunmadığını belirten Gortney, ilk başta İngiltere, Fransa, İtalya ve Kanada'dan oluşan koalisyonun, Belçika ve Katar'ı da içine alacak şekilde genişlediğini söyledi.

Gortney, şu anda ABD, İngiltere ve Fransa'ya ait uçakların uçuşa yasak bölgede devriye gezdiğini, ancak "her geçen gün" buna yeni ülkelerin de katılmasının beklendiğini bildirdi.

-TÜRKİYE LİBYA'DA ABD'NİN "KORUCUYU GÜCÜ" OLACAK

CNN'in haberine göre, Türkiye, Libya'da ABD'nin "koruyucu gücü" olarak görev yapacak.

CNN'in internet sitesinde yer alan, ABD Dışişleri bakanlığından bir yetkiliye dayandırılarak verilen haberde, Türkiye'nin Libya'da ABD için "korucuyu güç/hami devlet" olarak hizmet vereceği belirtildi.

Türkiye'nin, "koruyucu güç/hami devlet" olarak, Libya'daki ABD vatandaşlarını temsilen, konsolosluk ofisi olarak hareket etmeyi ve ülkede Amerikan'ın diplomatik tesislerini gözetmeyi de içerecek şekilde Libya'da ABD'yi

"temsil edeceği" ifade edilen haberde, Türkiye'nin ayrıca, Libya ile ABD arasındaki mesajları ileten ülke olabileceği kaydedildi.

Türkiye'nin Libya Büyükelçisi Levent Şahin Kaya'nın da CNN'e yaptığı açıklamada, Libya'da ABD'nin yanı sıra İngiltere ve İtalya'yı da temsil edeceğini söylediği belirtildi.

ABD, resmi olarak Libya ile ilişkilerini askıya almasa da ABD Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki büyükelçiliğini bu ayın başlarında kapatmış ve tüm diplomatlarını ülkeden çekmişti. - WASHINGTON

Kaynak: AA / Dünya

Politika Dünya Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title