Haberler

Pembe Yaka Projesi"

Kadınlara yönelik "uygulamalı girişimcilik eğitimleri" verilmesini öngören "Pembe Yaka Projesi"nin ilk alt protokolü, Eskişehir'de imzalandı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) arasındaki protokol kapsamında, genç iş adamları derneklerinin faaliyet gösterdiği illerde, kadınlara yönelik "uygulamalı girişimcilik eğitimleri" verilmesini öngören "Pembe Yaka Projesi"nin ilk alt protokolü, Eskişehir'de imzalandı.

KOSGEB Eskişehir Hizmet Merkezi Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, müdürlükleri ile Eskişehir Genç İş Adamları Derneği (ESGİAD) arasında yapılan protokolün imza törenindeki konuşmasında, girişimcilik eğitimlerinin önemine değindi.

TÜGİK'in, Pembe Yaka Projesi için KOSGEB ile 7 Nisanda imzaladığı protokolü anımsatan Eskicioğlu, "İki kurumun Ankara'da yaptığı anlaşmadan sonra Türkiye'deki ilk protokol Eskişehir'de imzalandı. Projeye uyumlu olarak Eskişehir'de kadın girişimcilik sınıfları açılacak ve özel bir eğitim programıyla bu eğitimler desteklenecek. Örneğin iş hayatındaki insanların da gelip tecrübelerini paylaşacağı bir ders programı olacak. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bu kapsamda 70 saat ücretsiz uygulamalı girişimcilik eğitimi verileceğini dile getiren Eskicioğlu, eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına 30 bini hibe, 70 bini faizsiz olmak üzere 100 bin liralık destek kredisi imkanı tanınacağını, eğitimlerin sürdürülebilir olacağını kaydetti.

TÜGİK Genel Sekreteri ve ESGİAD Başkanı Serkan Zengin de yeni dünya düzeninde kadınların iş hayatında daha fazla yer alması, temsiliyet oranlarının daha çok artması gerektiğini ifade ederek, kadın girişimcilik sınıflarının yanı sıra, Anadolu ve Eskişehir Osmangazi üniversitelerinde öğrenim gören öğrenciler için de girişimcilik sınıfları oluşturacaklarını söyledi.

Sadece kadınlara değil, girişimci olmak isteyen herkese yönelik birçok projenin yaşama geçirilmesi konusunda da KOSGEB yetkilileriyle bundan sonra her iki ayda bir toplantı yaparak, yol haritalarını belirleyeceklerini aktaran Zengin, protokolün hayırlı olmasını diledi.

Protokolle, Eskişehir'de kadın girişimci sınıflarının açılmasından, üniversite öğrencileri için girişimcilik sınıfları oluşturulmasına kadar pek çok projenin yaşama geçirilmesi hedefleniyor. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title