Haberler

Pedallar Aigai ve Yuntdağı Köseler Köyü İlkokulu'na Destek İçin Dönecek

Pedallar, 2004 yılından beri gün yüzüne çıkarılmaya çalışılan Aigai Antik Kenti’nin tanıtımı ve Yuntdağıköseler İlkokulu’na katkı için dönüyor.

Pedallar, 2004 yılından beri gün yüzüne çıkarılmaya çalışılan Aigai Antik Kenti'nin tanıtımı ve Yuntdağıköseler İlkokulu'na katkı için dönüyor. Az Bilinen Antik Kentler Turu Gönüllüleri tarafından düzenlenen etkinlik 10 Mayıs 2014 Cumartesi günü saat 09.00'da Karşıyaka Vapur İskelesi önünden başlayacak. İZBAN'la Aliağa'ya kadar gidecek bisikletliler buradan pedallayarak Yuntdağıkösler Köyün'de ortaya çıkarılan Aigai antik kentini ziyarat edecekler. Bir gece köyde çadır kampı kuracak olan bisikletliler köyün İlkokuluna bilgisayar ve projeksiyon cihazı hediye edecekler. Manisa'lı bisikletlilerin katılımıyla yaklaşık 40 kişi olması beklenen tur, havadan da paramotorlu bir pilot tarafından kayda alınacak.

AİGAİ ANTİKİ KENTİ'NİN TANITILMASI HEDEFLENİYOR

Manisa Yuntdağıköseler Köyü yakınlarındaki Aigai Antik Kenti kazı çalışmaları 10. yılını doldurdu. Çalışmalar, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ersin Doğer başkanlığında ve Kültür Bakanlığı izin ve mali desteği ile yürütülüyor. Geçtiğimiz sene Az Bilinen Antik Kentler Bisiklet Turu, 'Aiol' kentlerini ziyaret ederek ilerlemiş ve Yuntdağıköseler Köyü'nde bir gece çadır kampı kurmuştu. Bu sene de yörenin gelişimine ve Aigai antik kentinin tanıtımına katkıda bulunmak isteyen grup Yuntdağıköseler köyüne pedallayacak.

İLKOKULA BİLGİSAYAR VE PROJEKSİYON CİHAZI HEDİYE EDECEKLER

2013 yılında, 23 Nisan kutlamalarına katıldıkları ilkokul öğrencilerine çeşitli giyecek ve eğitim malzemeleri hediye eden bisikletliler, bu sene de ilkokul öğrencilerini unutmadılar. Az Bilinen Antik Kentler Bisiklet Turu gönüllüleri adına konuşan Dr. Serhat Ferrahi Değimli 'Bu sene turumuzun bütçesinden artan bir miktar para ve bazı bisikletli dostlarımızın katkılarıyla Yuntdağıköseler İlkokulu'na bir bilgisayar ve projeksiyon cihazı hediye etmeyi arzu ediyoruz. Bunun yanında geçtiğimiz sene ziyaret ettiğimiz Aigai Antik Kenti ve kazı ekibinin müthiş başarısı bizi çok etkiledi. İstedik ki Aigai daha çok insan tarafından bilinsin, görülsün' dedi.

İlkokulun tek öğretmeni Hatice Toprak " Öğrencilerimiz bisikletli dostlarımız sayesinde güzel ve sıcak bir kış geçirdi, hala kendisinden başka insanlar için çabalayan ve emek sarf eden insanların var olduğunu bilmek çok güzel " dedi.

MANİSALILAR DA AİGAİ'YE SAHİP ÇIKACAK

Manisa Bisiklet Derneği'nden bir grup bisikletçinin de katılacağı etkinlikte, Manisalılar'ın da dikkatinin antik kente çekilmesi hedefleniyor. Kazı Başkan Yardımcısı Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yusuf Sezgin 'Köseler Köyü'nün Büyükşehir Belediyesi'nin bir mahallesine dönüşmesiyle Manisalılar'ın Aigai' ye ilgisinin artacağını düşünüyoruz' dedi. Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura'nın maddi destekleri kazının gelişip güçlenmesinde önemli bir katkıda bulunduğunu belirten Sezgin 'Antik kentin, bölgede sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma ve turizmin canlandırılması açısından önemli bir rol oynayacağı kanaatindeyiz. Önümüzdeki yıllarda antik dünyanın en güzel duvarlarından biri olarak kabul edilen Agora Binası ve Tiyatro'nun kazılarının yapılmasını ve turizme kazandırılmasını hedefliyoruz. Bölgenin önemli çekim noktalarından olan Aigai' nin doğal ve tarihsel güzelliklerini görmeye herkesi davet ediyoruz' dedi.

PARAMOTORLA HAVADAN TURU VE AİGAİ KENTİ ÇEKECEK

Destek turuna Balıkesir İvrindi'den Dr. Bülent Kırmızıoğlu da paramotoruyla katılacak. Hobi olarak paramotor pilotluğu yapan Kırmızıoğlu turun ve Aigai Antik Kenti'nin kuşbakışı video kayıtlarını yapacak ve fotoğraflarını çekecek.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen bisiklet turunun amacı katılımcıların İzmir ve çevresindeki farklı pek çok antik kenti, tarihi ve doğal güzellikleri, onların geçmişten günümüze taşıdığı kültürel değerleri yerinde görülmesini, yaşanmasını ve gittikleri yerlere taşınmasını sağlamak. Bir grup İzmirli bisiklet sever gönüllünün 23 Nisan tarihini içine alacak şekilde düzenlediği 4-5 günlük tura her yıl yerli ve yabancı 120 bisikletli katılıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen turda Konak meydanından hareket eden bisikletliler tur boyunca sırasıyla Urla-Klazomenai, Ildır-Erythrai, Sığacık-Teos, Ürkmez-Lebedos, Ahmetbeyli-Claros antik kentlerini ziyaret etmişti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karşıyaka Aliağa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title