Haberler

Pazaryeri'nde Öğrencilere "Uyuşturucu" Semineri

Pazaryeri ilçesinde lise öğrencilerine "uyuşturucu" semineri düzenlendi.

Pazaryeri ilçesinde lise öğrencilerine "uyuşturucu" semineri düzenlendi.

Kız Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarlar Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (KOM) bağlı Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı ile Mücadele İzleme Merkezi (TUBİM) temsilcisi polis memuru Ebubekir Lafçı, seminerde, uyuşturucu ve madde bağımlılığının en çok 16-30 yaş gruplarında daha yaygın olduğunu belirterek, gençlerin dikkatli olmalarını ve arkadaş çevresine dikkat etmelerini istedi.

Öğrencilerin, içeriği bilinmeyen ilaçlara, alkol türlerine ve sigaraya karşı kesinlikle "hayır" demelerini isteyen Lafçı, şunları kaydetti:

"Dünyada en genç nüfusa sahip ülkelerden biri Türkiye. Gençlerimize yönelik sosyo-psikolojik, dejenerasyon ile zihni ve ahlaki çökertme planları yapanların oyunlarına gelmemek için dikkatli olmalıyız. Asla 'bana bir şey olmaz, bir kere içmekle ne olacakmış, ben bağımlı olmam, istersem bırakırım' demeyin. Bu tür maddeleri bir kere alan bağımlı olmaktan kurtulamaz. Zamanla kullanım miktarı arttıkça kişi için ölüm kaçınılmaz olur. Bağımlı olan bir insan özgürlüğünü kaybeder. Kendine olan güveni zayıflar, kendini kontrol altında tutamaz, insani prensipleri yok olmaya başlar, ideallerini yitirir yani yaşarken de ölür."

Lafçı, şüpheli durumda "155 Polis İmdat" hattını aramalarını istedi.

Seminere, Kaymakam Vekili Kadir Apaydın, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Akpınar, okul müdürleri ve öğretmen ile öğrenciler katıldı. - Bilecik

Kaynak: AA / Yerel

Pazaryeri Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title