Haberler

Paü Teknokent

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) Yönetim A.Ş.Genel Müdürü Doç.Dr.Hasalettin Deligöz, "Teknokent sınırları içinde çalışan Ar-Ge personeli ve destek personeli ile akademisyen danışmanların ücretlerine yüzde 100"...

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent) Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz, "Teknokent sınırları içinde çalışan Ar-Ge personeli ve destek personeli ile akademisyen danışmanların ücretlerine yüzde 100 stopaj vergisi muafiyeti, Teknokent sınırları içinde geliştirilen yazılım ürünlerinin satışında yüzde 100 KDV muafiyeti var" dedi.

Denizli Ticaret Odası (DTO) Meclis Başkanı Mehmet Gökçe ve DTO üyelerinden oluşan heyet, PAÜ Teknokent Yönetim AŞ'yi ziyaret ederek, Teknokent Yönetim AŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Hasalettin Deligöz'den bilgi aldı.

Teknokent'in fırsat merkezi olduğuna dikkat çeken Deligöz, burada yapılan bilimsel çalışmaların üretim ve sanayi sektörleri tarafından teknolojiye dönüştürülmesinin, ürün ve teknolojiye dönüştürülerek ticarileştirilmesinin, milli ekonomiye önemli katma değer sağlanmasının hayati önem taşıdığını belirtti.

Denizli'de şu anda 36 firmanın Teknokent bünyesinde Ar-Ge çalışması yürüttüğünü bildiren Deligöz, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu ile Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde Ar-Ge faaliyeti yürüten firmalara tanınan muafiyet ve desteklerin bazılarının şunlar olduğunu anlattı:

"Özellikle Ar-Ge faaliyetlerinden elde edilen gelirlere yüzde 100 gelir ve kurumlar vergisi muafiyeti, Teknokent sınırları içinde çalışan Ar-Ge personeli ve destek personeli ile akademisyen danışmanların ücretlerine yüzde 100 stopaj vergisi muafiyeti, Teknokent sınırları içinde geliştirilen yazılım ürünlerinin satışında yüzde 100 KDV muafiyeti var. 5746 sayılı yasa uyarınca Pamukkale Teknokent bünyesindeki Ar-Ge personelinin SSK primi işveren hissesinin yüzde 50'si 5 yıl süreyle Maliye Bakanlığı tarafından karşılanır. Girişimciler, bölgede başlatıp sonuçlandırdıkları Ar-Ge projeleri sonucu elde ettikleri teknolojik ürünlerin üretilmesi için gerekli yatırımı, Teknokent'in uygun bulması ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın izin vermesi şartıyla Teknokent sınırları içerisinde yapabilirler."

Deligöz, Teknokent'te yer alan firmalara inovasyon pazarlama danışmanlığı, patent, fikri ve sınai mülkiyet danışmanlığı, Ar-Ge finans kaynaklarına erişim danışmanlığı ve Ar-Ge projelerine yüzde 60'a varan oranlarda hibe şeklinde destek verildiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Yayıncı: Ramazan Ercan - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Mehmet Gökçe Denizli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title