Haberler

Paü'de Yükseköğretimin Geleceği Konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ‘Yükseköğretimin Geleceği ve Üniversiteler’ konulu konferans verdiler.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz 'Yükseköğretimin Geleceği ve Üniversiteler' konulu konferans verdiler.

Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta ilk olarak söz alan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Pamukkale Üniversitesi hakkında genel bilgiler verdikten sonra Türkiye'deki üniversite kavramı ve tarihsel süreci, yeni nesil üniversite, dünya üniversitesi olmanın gereklilikleri gibi birçok konuda bilgiler aktardı. Uluslararası üniversite olma yolunda önemli açıklamalarda bulunan Bağcı, "Dünya literatürüne katkıda bulunmak için bir yarış var. Her 35 saniyede bir literatür giriyor. Yani her 35 saniyede dünyanın çehresini değiştirecek yeni uygulamalar yapılıyor. Üniversitelerin uluslararasılaşmasürecini sadece öğrenci değişimleriyle değil, ikili işbirlikleri ve araştırma anlaşmalarıylada sürdürmeleri gerekiyor. YükseköğretimPlanlama ve Yönlendirme Kurulu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu sayesinde yükseköğretimin kalitesi her yönüyle incelenmiş olacak" dedi. Denizli'de eğitim-öğretim gören lise son sınıf öğrencisi yaklaşık 600 kişinin takip ettiği konferansta söz alan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise, "İnovatif ve Proaktif Üniversitenin Kodları" konulu sunumunu yaptı. Üniversitelerin üç temel görevinin olduğunu belirterek sözlerine başlayan Rektör Yılmaz, bunların eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk projeleri olduğunu söyledi. İnovasyonun önemine değinen Prof. Dr. Yılmaz, "Lider olmak istiyorsanız mutlaka inovasyon yapmak zorundasınız. Hangi mesleği yaparsanız yapın lider olun. Yoksa sıradan bir takipçi olursunuz. Bu durum sadece kişiler için değil kurumlar için de geçerli. Pamukkale Üniversitesi de inovasyona önem veren örnek üniversiteler arasında yer alıyor" dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler, Bağcı ve Yılmaz'a sorular sordular. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Hüseyin Bağcı Tamer Yılmaz Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title