Haberler

Patentli Sistem Muratpaşa'ya Kazandırdı

Kendi atölyesinde ürettiği yeraltı otomatik çöp konteyneri sistemi için patent alan Muratpaşa Belediyesi, 2015 yılının 8 ayında ürettiği 197 sistemle 865 bin 374 lira tasarruf sağladı.

Kendi atölyesinde ürettiği yeraltı otomatik çöp konteyneri sistemi için patent alan Muratpaşa Belediyesi, 2015 yılının 8 ayında ürettiği 197 sistemle 865 bin 374 lira tasarruf sağladı.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre belediye, Türk Patent Enstitüsünden patentini aldığı yeraltı otomatik çöp konteyneri sistemini kendi atölyelerinde üreterek tasarruf sağladı.

Muratpaşa Belediyesi, yılın 8 ayında, 197 yeraltı otomatik çöp konteyneri sistemi üretti. Belediye, piyasadan alınması halinde 1 milyon 368 bin 500 lira ödemesi gereken 197 sistemi kendisi üreterek 503 bin 126 liraya mal etti.

Toplam 865 bin 374 lira tasarruf sağlayan Muratpaşa Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü atölyelerinde, 2015 yılının 8 ayında; 8 adet 2'li, 93 adet 3'lü ve 96 adet 4'lü sistem üretip, mahallelere montajını gerçekleştirdi.

197 sistemin montajı ile toplam 679 çöp konteyneri yeraltına alınmış oldu. Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Coşkun Vural ve Hakan Hakikat'ın buluşu olan sistem, İstanbul başta olmak üzere pek çok ilin yerel yönetimlerince inceleniyor.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yaptığı yazılı açıklamada, yeraltı konteyner uygulamasının, trafikten çevreye pek çok sorunun çözümüne katkıda bulunduğuna dikkati çekti. Hizmette tasarrufun olamayacağını vurgulayan Başkan Uysal, "Biz, kaynaklarımızı verimli ve doğru şekilde kullanıyoruz. 56 mahallemize de eşit oranda götürdüğümüz hizmetten tasarruf etmiyoruz. En güzel ve kaliteli hizmeti, kaynaklarımızı verimli kullanarak üretiyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Ümit Uysal Muratpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title