Haberler

Patatesleri Un Çuvalında Yetiştiriyor

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde yaşayan emekli memur Ali Hikmet Yılmaz, un çuvalları içinde patates yetiştiriyor.

Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde yaşayan emekli memur Ali Hikmet Yılmaz, un çuvalları içinde patates yetiştiriyor.

Ali Hikmet Yılmaz, çuval içinde patates yetiştirmeyi sosyal medyadan öğrendiğini, yıkık bir binanın içinde deneme ekimi yaptığını belirtti.

30 un çuvalına patates tohumu ektiğini kaydeden Ali Hikmet Yılmaz, "Çuvalda patates yetiştirmenin amacı, toprağı olmayanlar için evinin önünde, bir köşede çuval içine toprak koyarak bu şekilde üretebilmelerini sağlamaktır. Yani herkes yapabilir. Bizim ilk denememiz oldu, tahmini olarak bir çuvaldan 4-5 kilo patates bekliyoruz. Patates tohumunu ekeli yaklaşık 25 gün oldu. Şu anda çiçek açma zamanı, Eylül ayı itibarıyla ürün almaya başlayacağız" dedi.

"ÇUVALDA PATATES ÜRETİMİ YAPILABİLİR"

Emekli memur Ali Haydar Yılmaz'ın çuvalda yetiştirdiği patatesin Sarıkamışlılara örnek olması gerektiğini ifade eden Sarıkamış Ziraat Odası Başkanı Nesim Gök, çuvalda patates üretmenin kent merkezinde yapılabileceğini vurguladı.

Gök, "Köylerimizde herkesin tarlası, bahçesi var. İlçede yaşayan vatandaşlarımız balkonlarında, evlerinin önünde, bu yöntemi deneyebilirler. Bu şekilde evlerinin ihtiyacını karşılayacak organik patates üretebilirler" diye konuştu. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hikmet Yılmaz Sarıkamış Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title