Haberler

Partilerin Seçim Hükümetinde Alacağı Bakanlık Sayıları Belli Oldu

Güncelleme:

Meclis Başkanlığı, geçici seçim hükümetindeki parti dağılımı hakkında bilgi verdi. AK Parti'ye 11, CHP'ye 5, MHP'ye 3 , HDP'ye 3 ve bağımsızlara 3 bakanlık düşecek.

Meclis Başkanlığı, seçim kabinesindeki bakanlık dağılımını açıkladı. AK Parti'ye 11, CHP'ye 5, MHP'ye 3, HDP'ye 3 ve bağımsızlara 3 bakanlık düşecek.

KARAR RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI

Bakanlar Kurulu'nun çekilmesi ve Geçici Bakanlar Kurulu'nun kurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Bakanlar Kurulu'nun çekilmesine dair Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla Cumhurbaşkanlığı makamına yazılan tezkerede, 62'nci hükümetin seçimlerin yenilenmesi kararı çerçevesinde Anayasa'nın 114'üncü maddesi uyarınca çekildiği belirtildi.

"Geçici Bakanlar Kurulu'nu Kurmak Üzere Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan Olarak Atanmasına Dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İmzalı Tezkere"de de Davutoğlu'nun Anayasa'nın 114'üncü maddesi gereğince Geçici Bakanlar Kurulu'nu kurmak üzere Başbakan olarak atandığı ifade edildi.

ERDOĞAN İMZALI TEZKERE PAYLAŞILDI

Tezkerede, şunlar kaydedildi:

"7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına göre yeni bir hükümet teşkiline imkan sağlamak üzere istifası sunulan ve yeni hükümet kuruluncaya kadar görevine devam etmesi tarafımızca uygun görülen, ancak Anayasa'nın 114'üncü maddesi gereğince görevinden çekilen Bakanlar Kurulu'nun, keyfiyette henüz bir değişiklik olmadığından geçici Bakanlar Kurulu kuruluncaya kadar görevine devam etmesini rica ederim."

DAVUTOĞLU 5 GÜN İÇİNDE KABİNEYİ KURACAK

Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu geçici seçim hükümetini kurması için görevlendirdi.

Başbakan Davutoğlu, 5 gün içinde kabineyi kuracak. Bu kapsamda, geçici seçim hükümetinde partilerin oy oranına göre partilere bakanlık verilecek. MHP ve CHP, geçici seçim hükümetine üye vermeyeceklerini, HDP ise geçici seçim hükümetinde yer alacaklarını açıklamıştı.

DIŞARIDAN ATAMA OLACAK

Geçici seçim hükümetinde yer almayacağını açıklayan CHP ve MHP'nin boş bıraktığı koltuklara dışarıdan atama yapılması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

500

Yorumlar (251)

Ali Gerceker:

hdp hdp ben vicdan sahibiyim diyen herkez hdpli Olmalı

56
208
yanıtYanıtla
Bayh X:

Herkes Hdp ye saldiriyor . Yani nedir bu çekememezlik . Adamlar layikiyle sandığa gittiler. siyaset yapin diyen biz değilmiydik. Barış için özgürlük ve demokrasi için bende bu seçim HDp ye oy vereceğim

yanıt1
yanıt0
Allah:

Allah kimseyi öğle arası 2 lıralık döner ekmek yiyerek milyon dolarları çalan adamları savunacak kadar akıldan yoksun bırakmasın amin

153
26
yanıtYanıtla
amin:

önlar mefta oldular da haberleri yok

yanıt5
yanıt4
Gkhn:

Sen bence döner ekmeğin 2 liralık olduguna şükür et.

yanıt0
yanıt1
asabii:

Senin dediklerin kabirde hesapları soruluyordur merak etme ;)

yanıt12
yanıt3
urfalı:

amin

yanıt12
yanıt2
armut:

Milyar dolar olacaktı ;çünkü artik milyona bakmıyor 3-5 kuruş diyor. . Tapeleri dinle bak;30 milyon euroya 3-5 kuruş kaldı onu da akşama halledecem diyor kızıl. . .

yanıt15
yanıt2
ölüm de var:

birileri kabir azabından kendileri muaf tutuyor da orada torpil yok trollük sökmüyor. . . yandaş olmak ta kurtarmaz

yanıt12
yanıt3
Amin:

kurban vatandaş şu an ülkede 1970 lerden sonraki en büyük devalüasyon yapılıyor, paran yılbşından bu yana 43 değer kaybetmiş günaydın, adamın bu sözüne ancak amin denirki millete Allah akıl fikir ihsan eylesin

yanıt0
yanıt0
Tüm 251 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title