Haberler

Paris'i Kana Bulayan 2 Kardeş Öldürüldü

Güncelleme:

Operasyon bitti

Paris'teki Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırının failleri olduğu bildirilen Kuaşi kardeşlerin, sığındıkları binaya polisin düzenlediği operasyonda öldürüldüğü öğrenildi. Fransa, Kuaşi kardeşleri, canlı olarak yakalayıp sorgulamak yerine, geniş çaplı bu operasyonla, sırlarıyla birlikte öldürmeyi tercih etti.

Paris'teki Charlie Hebdo dergisine yapılan ve 12 kişinin ölümüne yol açan saldırının faillerinin bulunduğu belirtilen binada başlatılan operasyon sonuçlandı. Binanın olduğu bölgeden otomatik silah sesleri duyulurken, binanın içinden dumanlar yükseldiği ifade edilmişti. Operasyon, çok uzun sürmedi. Kısa süre içinde Charlie Hebdo saldırısının zanlıları Cezayirli Kuaşi kardeşler öldürüldü, ellerindeki bir rehine de kurtarıldı.

AFP haber ajansı Charlie Hebdo dergisine kanlı saldırıyı gerçekleştiren Said ve Şerif Kouachi kardeşlere yönelik düzenlenen operasyonun sona erdiğini duyurdu.

Sabah saatlerinden bu yana Fransa'da devam eden dünyanın canlı olarak izlediği kovalamaca, teröristlerin rehinelerle birlikte sığındığı matbaa fabrikasında son buldu. Fabrika binasında sıkışıp kalan teröristlerin, "teslim olmayacağız, ölmeye hazırız" dedikleri aktarılmıştı. Cezayir asıllı saldırganların, ellerinde kaç rehine olduğu tam olarak netleşmedi. Uluslararası ajanslar, 2 rehine olduğunu kaydetmişti.

Eş zamanlı operasyon: Marketteki rehineler de kurtarıldı

Fransa'nın başkenti Paris'te Musevilere ait bir markete düzenlenen ve 5 kişinin rehin alındığı saldırıya polis müdahale etti. Polisle saldırganlar arasında çatışma çıktığı ve marketten silah seslerinin yükseldiği bildirildi.


Kaynak: Sabah.com.tr / Güncel

Charlie Hebdo Fransa Paris Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title