Haberler

Papaz Lonati'nin Gönlü Karşıyaka'da Kaldı

Karşıyaka Sent Halen Kilisesi Papazı Giuliano Lonati, emekliliği nedeniyle görev yaptığı Karşıyaka'dan ayrılmadan önce Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ı ziyaret etti.

Karşıyaka Sent Halen Kilisesi Papazı Giuliano Lonati, emekliliği nedeniyle görev yaptığı Karşıyaka'dan ayrılmadan önce Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'ı ziyaret etti. Karşıyaka'dan çok güzel anılarla ayrıldığını belirten Lonati, "Karşıyaka'yı çok sevdim, gönlüm burada kalacak" dedi.

Papaz Lonati'nin isteği üzerine kendisine Türk Bayrağı hediye eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, dinlerin en bağlayıcı özelliklerinin insan sevgisi olduğunu belirterek, "Dinlerin ortak noktası insan ve sevgidir. Bu sevgiyi verebilirsek toplum daha da gelişebilir. Gelişmiş toplumlarda hiçbir şekilde şiddet yoktur. Bunun yerine kardeşlik vardır" dedi. Karşıyaka'da yaşayan Hıristiyan cemaatine hizmet veren kilisenin Karşıyaka için bir kazanım olduğunu da belirten Başkan Durak, "Karşıyaka'da hoşgörü ortamını bulmak mümkün oluyor. Yaşayan bir yer olarak değerlerimize değer katmaktadır. Karşıyaka'yı unutmamanızı dileriz, her zaman bekleriz" diye konuştu.

Karşıyaka Belediyesi'nin her zaman desteklerini gördüğünü hatırlatan Papaz Lonati, "Geçtiğimiz yılbaşı kilisemiz sizin talimatınız ile özel olarak aydınlatıldı. Bir tablo gibi güzel görüntüye kavuştu. Sizlere bu desteğiniz için teşekkür ediyorum. Karşıyaka benim evim gibi. Çok rahat günlerim oldu, burayı unutmayacağım" diye ekledi. Üç yıldır görev yaptığı Karşıyaka'dan İtalya'nın Milano kentine döndüğünü belirten Lonati 71 yaşında olduğunu belirterek emeklilik hayatını yaşamak istediğini belirtti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevat Durak Karşıyaka Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title