Haberler

Papa Franciscus'un Ermeni İddialarıyla İlgili Sözleri

Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği Başkan Yardımcısı Nurullah Mardin, Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine ilişkin, "Müslüman Türk milleti kim tarafından olur ise olsun, tarihine ve haysiyetine karşı yapılan her haysiyetsiz saldırıya karşı gereken cevabı vermiştir ve verecektir" ifadesini kullandı.

Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği Başkan Yardımcısı Nurullah Mardin, Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerine ilişkin, "Müslüman Türk milleti kim tarafından olur ise olsun, tarihine ve haysiyetine karşı yapılan her haysiyetsiz saldırıya karşı gereken cevabı vermiştir ve verecektir" ifadesini kullandı.

Mardin, yaptığı yazılı açıklamada, Hristiyan Katolik Mezhebi dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'un Ermeni iddialarıyla ilgili sözlerini kabul etmediklerini belirtti.

Müslüman Türk milletinin her türlü saldırıya karşı kendini savunma hakkı olduğuna değinen Mardin, "Türk ve İslam düşmanı tutumunu kilise kariyerinin önemli bir parçası haline getirmiş olan Vatikan Devlet Başkanı Papa, Müslüman Türk milletine olan kinini yine kusmuştur. Papa, 1915'te gerçekleşen Ermeni ayaklanması ve düşman Rus ordusu ile iş birliğine girmesine karşı Osmanlı Türk devletimizin aldığı haklı meşru ve adil olan tehcir kararını, soykırım olarak nitelendirmiştir" açıklamasında bulundu.

Mardin, şunları kaydetti:

"Papa'nın Müslüman Türk milletine saldırmasının altındaki bir neden, mensubu olduğu Almanların Yahudilere karşı gerçekleştirdiği soykırımı gizleme çabasıdır. Müslüman Türk milleti kim tarafından olur ise olsun tarihine ve haysiyetine karşı yapılan her haysiyetsiz saldırıya karşı gereken cevabı vermiştir ve verecektir. Ermenilerin halen işgal ettiği Azerbaycan Türk Cumhuriyeti Devleti'nin Karabağ topraklarında özellikle Hocalı'daki 1990 soykırımını, 1910-1917'de doğu bölgelerimiz ve Kafkaslar'daki Müslüman Türk milletimize yaptığı katliamları unutmadık, unutmayacağız. Bu vesileyle Papa'nın yaptığı, yanıltıcı ve algı operasyonu içerikli açıklamayı kınıyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Mardin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title