Haberler

Pancar Alımında Uzun Kuyruklar Oluştu

Güncelleme:

ÇORUM ve çevre illerde çiftçilerin söktüğü pancarı şeker fabrikasına teslim etmek isteyen kamyoncular, Çorum-Ankara Karayolu üzerinde bulunan fabrika yerleşkesinde uzun kuyruklar oluşturdu.


Günlerce sıra beklediklerini iddia eden şoförler ile fabrika yetkilileri arasında zaman zamanda gergin anlar yaşandı. Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin de fabrikaya giderek sorunları yerinde dinledi.

Çorum Şeker Fabrikası'nda alımların yavaş yürümesinden dolayı günlerce sıra beklediklerini öne süren Samsun Çarşambalı şoför Ömer Kahraman, "Pancar taşımacılığı yapan arkadaşlarımız 3-4 gündür kuyrukta bekliyor. Fabrika alımları yavaş, şirket elemanları yetersiz, sürekli olarak makineler arıza yapıyor. Kalacak yer problemimiz var. Tuvalet yok, su yok. Sürekli olarak araçlarımız makas kırıyor. Biz milletimize, devletimize hizmet yapıyoruz. Sabaha kadar aracımızı çalıştırıp içerisinde ısınmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Yine nakliyatçı esnafından Cevdet Özmen de günlerce kuyruk sırasında beklediklerini belirterek, "3-4 gündür kuyruk sırasında bekliyorum. Bu sorun yıllarca devam ediyor. Kimsenin umurunda değiliz. Bizim verdiğimiz vergilerle maaşlarını alıyorlar. Kimse gelip bizim sorunlarımıza kulak asmıyor" dedi.

TAHSİN ŞAHİN SORUNLARI YERİNDE DİNLEDİ

Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin de fabrika yerleşkesinde bekleyen şoför ve nakliyeci esnafı ile bir araya geldi. Sorunları yerinde dinleyen Şahin, Şeker Fabrikası'nın kampanya döneminin devam ettiğini belirterek "Çiftçilerimiz tarlalarındaki pancarlarını yoğun bir şekilde vermeye çalışıyor. Özellikle Çorum merkez ve ilçelerimizden gelen çiftçilerimizin teslim sırasında sorun yaşadıkları görülüyor. Tabii bu problemleri el birliği ile aşacağız" dedi. Şoför ve kamyoncu esnafının özellikle bekleme sürelerine ilişkin kendilerine itirazda bulunduğunu hatırlatan Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, yaşanan problemlerin çözümü noktasında gerekli mercilerle görüşmeler yapacaklarını dile getirdi.

Şahin'den kamyonculara sağduyu çağrısı

Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, Çorum Şeker Fabrikası'ndaki pancar alımı nedeniyle uzun kuyruklar oluşturan şoför ve nakliyeci esnafı ile bir araya gelerek, sağduyu çağrısında bulundu. Fabrika bahçesinde bekleyen şoför ve nakliyeci esnafının sorunlarını yerinde dinleyen Tahsin Şahin, hem Çorumlu, hem de il dışından gelen tüm esnaflarla tek tek görüşerek yaşanan sorunları ve problemleri not aldı. Şoför ve nakliyecilerin en çok bekleme süresine tepki gösterdiğini aktaran Tahsin Şahin, bu sorunun çözüme kavuşturulması için fabrika yetkilileri ile görüşeceğini söyledi. Günlerdir ailelerinden uzak kalan şoför ve nakliyeci esnafına her türlü kolaylığın sağlanması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını ifade eden Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Tahsin Şahin, "Elbette burada bizim amacımız yeni sorunlar çıkarmak değil, sorunları çözüme kavuşturmaktır. Ben sizlerin yanına gelerek sorunları yerinde görme imkânı buldum. Öncelikle sizlere bugüne kadar her hangi bir olumsuzluğa mahal vermediğiniz için teşekkür ediyorum. Aynı hassasiyeti bundan sonrada göstereceğinize yürekten inanıyorum. Burada yaşanan tüm sorunları ilgili mercilere ileteceğiz. Çözümü için çaba göstereceğiz. Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil" şeklinde konuştu. Şahin, daha sonra şoför ve nakliyeci esnafı ile bölgeye kurulan çadırlarda bir süre sohbet etti.

Seyyar tuvalet kurulabilir

Çorum Şeker Fabrikası yerleşkesinde toplanan yüzlerce kamyoncu, günlerdir pancar teslimi için kuyrukta sıra beklediklerini ifade ederek, bölgede tuvalet olmayışını sert sözlerle eleştirdi. Çorum ve çevre illerden gelerek şeker pancarı teslimi için fabrika bahçesinde toplanan yüzlerce kamyoncu, bölgede su ve tuvalet ihtiyaçlarını giderecek bir yer olmayışından dert yandı. Şeker Fabrikası'nda pancar teslimi için sıra bekleyen İzzet İpek, bölgede şoför ve nakliyatçı esnafına yönelik acilen seyyar tuvalet kurulmasını istedi. Yüzlerce kişinin bulunduğu bir alanda tuvalet olmayışının Çorum açısından büyük bir ayıp olduğunu dile getiren İzzet İpek, "Çorum Valiliği'ne, Çorum Belediyesi'ne buradan sesleniyorum. Gerçekten burada insanlık dışı bir durum yaşanıyor. Günlerdir burada bekleyen insanlar var. Bölgede ne su ihtiyacını, ne de tuvalet ihtiyacını karşılayabileceğimiz bir yer yok. En azından kampanya dönemlerinde bu alana bir seyyar tuvalet kurulabilir. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cevdet Özmen Samsun Çorum Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title