Haberler

Pamukoğlu'dan AKP'ye Sert Eleştiri

Pamukoğlu: "Bunların Ne Dini, Ne İmanı, Ne de Vatan Sevgisi Var"

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu İzmit'te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hükümeti sert bir dille eleştirdi. Pamukoğlu, "Ada'daki eşkiya ile hangi konularda anlaştıkları belli. Bunların ne dini, ne imanı, ne vatan ne de millet sevgisi var, Sadece siyasi çıkar, istismar, şantaj ve olabildiği kadar ülkeyi soymak" derken, daha önce bindiği atın iki dakikada yaptığı gibi bu milletin de 8 yıldır sırtında taşıdığı hükümeti Mayıs 2011'de yapılacak seçimlerde sırtından atacağını söyledi.

Osman Pamukoğlu basın toplantısında, Anayasa değişikliğini, içinde 2 gram bal, 12 gram saman bulunan keçiboynuzuna benzetti. RTÜK ve YÖK'ün 12 Eylül anayasasının var ettiği iğdiş kurumlar olduğunu belirterek "Niye bunları kaldırmıyorsun ? Çünkü onlar ele geçirildi, oraya oturdu."diyen Pamukoğlu şöyle devam etti:

"Ordusunun hali belli, üniversitelerin hali belli, ekonominin hali belli. Milli gelirimiz artmış.Kimin artmış? Referandum gezilerinden önce de 60 gün kesintisiz Anadolu'yu ve Trakya'yı dolaştım. Halkın cebinde 1 lira yok. Çiftçi bitmiş, esnaf bitmiş, işçi bitmiş,herkes bitmiş. Ama yedi sülalelerini zenginleştirdiler. Çoluk çocuk dahil, eşleri dahil, bütün çevreleri dahil. Demokrasiden bahsediyor. Niye yüzde 10 barajını kaldırmıyorsun? Varsa cesaretin kaldır. Şimdi Diyarbakır'a gidip bölgede konuşacak. Ada'daki eşkiyayla hangi konuda anlaştıkları belli. Zaten onun partisi söylüyor, anlatıyor neler olacağını. Şuna kanaatim kesin: Bunların ne dini, ne imanı, ne vatan, ne millet sevgisi var. Sadece siyasi çıkar, istismar, şantaj ve olabildiği kadar ülkeyi soymak."

Osman Pamukoğlu "Bir at, bu hükümetin başındaki zatı üzerinden attı. Atı biliyorsunuz, asil hassas ve duyarlı bir canlıdır. O bile bunu üzerinde 2 dakika tutmadı. Sırtında kimin olduğunu biliyor. Bunun binmesiyle atın onu yere atması aynı andadır. Sabırlıdır bizim halk ama 8 yıl taşıdı bunları sırtında ve yakasında. Mayıs 2011'de geç de olsa atın yaptığını bu millet yapmak durumundadır. Bu bir elzemdir. Biz bunları yere vurabilmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." sözleriyle sürdürdüğü konuşmasında, hükümetin taklitçi, sığ ve gayri milli bir hükümet olduğunu, her şeyiyle zarar verdiğini, iunsanların gelecekle ilgili umudunun kalmadığını, herkesin karamsarlık içinde olduğunu ileri sürdü.

Osman Pamukoğlu konuşmasında orduya yönelik hereketin ise Türkiye Cumhuriyeti'nin esas direnç gücü, koruyucu unsuru olarak görüldüğünden onu yıpratmak, itibarını düşürmek, hırpalamak, halk nezdinde onun prestijini düşürmeye yönelik bir hareket olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Ordu da buna hazırlıksız yakalandı. Eğer siz YAŞ'ı kastediyorsanız neden hazırlıksız yakalandı? Çünkü yasalar hükümetten ve siyasetten yana. Siz tutturmuşsunuz teamül, gelenek. Yasa mı gelenek mi? Onlar kendilerine hak tanınan yasalarla sizin karşınıza çıktı. Siz de teamül diyorsunuz. Teamül o olsun bu olsun, o olmasın ben bunu teklif ediyorum. Hükümet diyor ki A olsun, öbürü diyor ki B olsun. İşte böyle hazırlıksız sahaya çıkarsanız yenilirsiniz. Hükümet, ordu ve hazinedir. Bunun yanında bir faktör daha vardır. Mahkemeler. Yani hukuk. Devlet güvenlik ve adalettir.Türkiye'de olmayan şeyler parça parça biraz önce bahsettim. Onun için devlet hızla eriyor. Tekliflere bak. Terörler mücadele kanunu değişecekmiş. Kim söylüyor? Eşkıya partisi söylüyor. Neymiş terörle mücadele kanunu? Terörle mücadele kanunu zaten bir işe yarıyor mu ki ? Üstelik onu da kaldırıyor. Yani terörle mücadele etmeyin."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title