Haberler

Pamukkale Termal Tedavi Merkezi Olacak

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) kuracağı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesiyle Pamukkale'nin 2 bin 500 yıl önceki gibi termal tedavi merkezi olmasının amaçlandığını bildirdi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) kuracağı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesiyle Pamukkale'nin 2 bin 500 yıl önceki gibi termal tedavi merkezi olmasının amaçlandığını bildirdi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir'in katılımıyla, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından Karahayıt beldesinde kurulması planlanan ve Türkiye'nin en büyük Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi olması hedeflenen hastanenin 2013 yılı yatırım programına alınması nedeniyle Pamukkale ve Örenyerleri Kültür ve Turizm İşletme Müdürlüğünde basın toplantısı düzenlendi.

Burada konuşan Demir, bölgenin termal turizm merkezi haline getirilebilmesi adına çok önemli bir aşamanın daha katedildiğini belirtti.

Karahayıt bölgesinin sağlık turizm kenti olarak ilan edilmesi, kür merkezi yapılmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile olan çalışmalarda önemli bir noktaya gelindiğini belirten Demir, "Burada yapılacak çalışmaların en önemlisi, temel noktalarından bir tanesi fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesiydi. Burasının yapımı, yatırım programına alınarak Resmi Gazete'de yayımlandı" dedi.

Turizmi günü birlikten çıkarıp bölgenin termal kent haline getirilmesi gerektiğinin altını çizen Demir, "Turizmin daha uzun soluklu olmasını sağlamamız gerekiyor. Bu çok önemli bir başlangıç. On yıldan fazla bir süredir üniversitenin çabaları, yatırımcının da beklentisi vardı. Bu işin olabilirliği noktasında büyük bir aşama kaydedildi. Buraya yurt dışından gelecek hastaları ve turistleri düşünerek bütün hedeflerimizi ortaya koyduk. Birinci önceliğimiz burada yabancı turistler. Bölgenin konsepti zaten buna hazır. Ülkemizin en önemli sıkıntısı cari açık. Bunun yolu da dışarıdan döviz getirebilmek, hedef olarak gözüküyor. Hem hükümetimizin hem genel ekonomik verilerin en önemli hedefi de bu. Denizli'de de bu potansiyel var. Biz bu potansiyeli kullanmak istiyoruz" diye konuştu.

Pamukkale'ye gelen 1 milyon 700 bin turistten 1 milyon 300 bininin yurt dışından geldiğini ve Denizli'de günü birlik kaldığını belirten Demir, şöyle konuştu:

"Biz burada konsept de değiştiriyoruz. Bundan sonra gelecekler sadece Pamukkale için değil, tedavi için burayı tercih edecek. Hierapolis'in içerisinde Türkiye'nin en büyük nekropoli var. Antik mezarlığın olduğu en büyük yer burada. Aslında 2 bin 500 yıl önce de burası bir termal merkezmiş. O dönemde de insanlar, belli bir yaşın üstüne gelince daha iyi hayatını sürdürebilmek için, özellikle belli bir gelir seviyesinin üstündeki insanlar, buraya gelmişler ve daha sonra da burada vefat etmişler. O nekropoller bunu gösteriyor. Dolayısıyla biz 2 bin 500 yıl önceki gibi bir işi yapıyoruz. Almanya'da, Avusturya'da, Fransa'da bu tip kentler oluşturulmuş ve insanlar sırf tedavi olmak için gidiyor. Biz de bunu model olarak burada uygulamaya geçireceğiz."

Demir, yatırıma bu yıl içinde başlayıp mesafe almak istediklerini de sözlerine ekledi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da, Karahayıt'ta 26 dönümlük bir araziye Türkiye'nin en büyük fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesinin yapılacağını, termal kaynağı modern tıpla birleştireceklerini ifade ederek "Hastane, 100 yataklı olacak. Frigya vadisinden Lycus vadisini yalayarak geçen havzanın altı, üstünden daha zengin. Biz bu zenginlikleri ortaya çıkaracağız" dedi.

Termal kaynakların bulunduğu Karahayıt beldesinde 26 dönümlük arazide 20 milyon liraya yapılacak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin etrafında kür merkezleri ve oteller inşa edilecek. TOKİ'nin başlattığı kentsel dönüşüm projelerinin ardından beldenin sağlık turizm kenti olarak bir model oluşturması ve sağlık turizmi için merkez olması amaçlanıyor.

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Mustafa Yıldırım

Yayıncı: İbrahim Uyar - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title