Haberler

Palandöken: "Küçükler Yok Olunca Büyükler Fiyatları Yükseltiyor"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(tesk) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Küçük Esnaf ve Sanatkar Yok Olduğu Sürece Sadece Ette Değil, Bakkal, Manav, Kasap, Mobilya, Konfeksiyon, Ulaştırma Başta Olmak Üzere 57 Alanda Fiyatlar Tekelleşecek" Dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Küçük esnaf ve sanatkar yok olduğu sürece sadece ette değil, bakkal, manav, kasap, mobilya, konfeksiyon, ulaştırma başta olmak üzere 57 alanda fiyatlar tekelleşecek" dedi.

Palandöken, "Perakende yasası çıkmadığı sürece fiyatlar her alanda yükselecek ve tekelleşme daha çok artacak" ifadesinde bulundu.

Et fiyatlarındaki artışın ülke genelindeki kasapların yavaş yavaş kapanması ve büyük marketlerin devreye girmesi nedeniyle fiyatlarda tekelleşme olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, "Ülke genelinde et darlığı yok. Et fiyatlarındaki yükselişin sebebi bakkal, manav, ayakkabıcı, mobilya, konfeksiyon, ulaştırma gibi toplam 57 meslek dalında olmak üzere kasaplarında büyük marketler karşısında tutunamaması ve bir bir kapanması nedeniyle oluşan tekelleşmeden dolayı et fiyatları sürekli yükselmektedir. Yani Spekülatörler et fiyatlarının düşmesini istemiyor. Fiyatları yüksek tutuyor" diye konuştu.

-TEKELLEŞMEYİ BÜYÜK MAĞAZALAR OLUŞTURUYOR-

Geçen yıldan bu yana hızla yükselen et fiyatlarının son aylarda daha da artmasının vatandaşı sıkıntıya soktuğunu savunan Palandöken şunları ifade etti:

"Etteki bu aşırı fiyat artışı normal değil. Büyük et spekülatörleri fiyatları yüksek tutuyorlar. Bunun en büyük sebebi ise Büyük Alışveriş Merkezleri Kanun yasa tasarısı taslağının çıkmamasıdır. Çünkü küçük esnaf ve sanatkarlar bu büyük alışveriş merkezleri karşısında tutunamadıkları için bir bir kapanmaktadırlar. Büyük mağazalar başta et olmak üzere bakkal, manav, ayakkabı, mobilya, konfeksiyon gibi birçok sektörde fiyatları kendileri belirliyor ve tekelleşmeye gidiyorlar. Küçük esnaf yok olursa ette olduğu gibi, manav, bakkal, giyim gibi 57 alanda fiyatlarda tekelleşme yaşanması kaçınılmaz."

-BÜYÜK MAĞAZALAR KANUN TASLAĞI ACİLEN ÇIKARILMALI-

Zaten alım gücü kalmayan, ekonomik krizler ve kredi kartları nedeniyle borç batağında olan tüketicinin korunması için Büyük Mağazalar Kanun yasa tasarısı taslağının biran önce çıkarılması gerektiğinin altını çizen Palandöken, "Şu an başta et olmak üzere her alanda halkımız ihtiyaçlarını sadece vitrinlerde seyrederek gidermeye çalışıyor. Halkın biran önce tekelleşmeden kurtulması için yasa mutlaka zaman kaybedilmeden çıkarılmalıdır. İşsizliğin yüzde 14,5'lara vardığı günümüzde bu sayının daha da artmaması için yasanın zaman kaybedilmeden çıkarılmasında fayda vardır" şeklinde konuştu.(ANKA)

(BR/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Satır satır yazdılar! Fenerbahçe'den Galatasaray'ın şampiyonluğu sonrası ilk paylaşım

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title