Haberler

Pakistan'da Hükümete İstifa Çağrısı

Adalet Hareketi Lideri Han, 14 Ağustos'ta düzenleyecekleri gösteriye engel olunması durumunda çatışma yaşanabileceğini söyledi.

Pakistan Adalet Hareketi Partisi lideri İmran Han, 14 Ağustos'ta başkent İslamabad'da düzenleyeceği hükümet karşıtı gösteriye engel olunması durumunda çatışmalar yaşanabileceğini söyledi.

İslamabad'ın Bani Gala bölgesindeki evinde basın açıklaması yapan İmran Han, geçen yıl 11 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerde kendilerine tarihteki en büyük hile yapıldığını iddia ederek, 2 gün sonra hile yapan şahıslerin kimliklerini açıklayacaklarını kaydetti.

Geçen 14 ay boyunca oyların tekrar sayılması için tüm yasal yolları denediklerini, tüm çabalara rağmen taleplerinin yerine getirilmediğini belirterek, son çare olarak gösteri düzenleyeceklerini anlatan Han, "Barışçıl bir şekilde hakkımızı talep etmek için 14 Ağustos'ta Lahor kentinden Başkent İslamabad'a doğru yürüyeceğiz. Kimse artık buna engel olamaz. Barışçıl bir gösteri yapmak bizim hakkımızdır ancak hükümet bize engel olursa şiddet çıkabilir, eğer bu yüzden ordu harekete geçerse bunun sorumlusu hükümet olacaktır" şeklinde konuştu.

14 Ağustos'ta çok sayıda destekçileriyle Lahor kentinden Başkent İslamabad'a yürümeyi planlayan Han, hükümetin Lahor ve İslamabad yolu arasındaki tüm benzinlikleri kapatmayı planlamış olmasını eleştirdi. Han, daha önce taraftarları ile 14 Ağustos'ta İslamabad'a toplanacağını, Başbakan Navaz Şerif istifa edene ve tekrar seçim yapılana kadar gösterilerine devam edeceklerini açıklamıştı. - İslamabad

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Lahor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title