Haberler

Özkan, Almanya'nın Gündeminde: "Asıl Tehlikeli Olan Özkan'a Karşı Olanlar"

Almanya’nın Türk kökenli ilk müstakbel bakanı olan Aşağı Saksonya Eyaleti'nin Sosyal İşler, Sağlık, Kadın ve Uyum Bakanı Aygül Özkan'ın, okullarda dinî sembollerin yasaklanması ile ilgili yaptığı açıklamalara partisi Hırıstiyan Demokrat Birlik Partisi'nden tepki gelmesi Alman medyasında geniş yer buldu.

Almanya’nın Türk kökenli ilk müstakbel bakanı olan Aşağı Saksonya Eyaleti'nin Sosyal İşler, Sağlık, Kadın ve Uyum Bakanı Aygül Özkan'ın, okullarda dinî sembollerin yasaklanması ile ilgili yaptığı açıklamalara partisi Hırıstiyan Demokrat Birlik Partisi'nden tepki gelmesi Alman medyasında geniş yer buldu. Hannoversche Allgemeine Zeitung, Özkan’a gösterilen tepkileri eleştirdi.

Hannover’de yayınlanan gazete Aygül Özkan’ın radikal ya da tehlikeli olmadığını, asıl radikal ve tehlikeli olan kesimin Türk kökenli politikacıya karşı olanlar olduğunu vurguladı. Gazete, “Genç kadın daha şimdiden polis korumasına alındı, çünkü aşırı sağcı Almanlarla kökten dinci yabancılar onu tehdit etti. Bu, Özkan'ın Başbakan Wulff'a verdiği, Hannover'deki zorlu görevi deneme yönündeki sözün ne kadar cesur olduğunu gösteriyor. Özkan bu durumda polis korumasından daha fazlasını hakediyor. Liberal bir hukuk devletinde, barışçıl bir ortak yaşamı savunan herkesin onu aralarına alıp, korumalarını hak ediyor" diye devam etti.

Aşağı Saksonya Başbakanı Christian Wulff, Özkan'ın açıklamalarının partiyi bağlamadığını, kişisel görüşü olduğunu söylediğini hatırlatan Bild gazetesi, “Özkan daha yemin etmeden, şefi, onun açıklamalarına mesafeli yaklaştığını dile getirmek zorunda kaldı. Aşağı Saksonya Başbakanı Christian Wulff, haçların devlet okullarında, sınıflarda duvarda asılı kalmaya devam edeceğini açık biçimde ifade etti” diye yazdı. Bild, Türk kökenli politikacı Aygül Özkan’ın“Almanya’nın bu kadar hoşgörülü olmasının kendilerine miras kalan Hıristiyan-Batı değer ve gelenekleri olduğunu bilemediğini ileri sürerken şunları yazdı:

“Bu hoşgörüden, farklı din ya da değerlere sahip göçmenler de yararlanıyor. Bu sayede Türk öğrenciler, bakanın yasaklamak istediği başörtüsünü okullarda takabiliyor. Bakanlar, partileri ile her konuda bire bir aynı görüşte olmak zorunda değil. Ancak Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi, Hıristiyan değerlerinden bazılarının üzerinin çizilmesini kabul edilemez. Bayan Özkan, yemin etmeden önce buna kafa yormalı."

Bu konuda Oldenburg'da yayımlanan Nordwest Zeitung ise Özkan’ın henüz yemin ederek koltuğuna oturmadan partisinde büyük tepkiye neden olduğunu hatırlatırken 2004’ten bu yana Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi'ne üye olan Türk kökenli politikacının bakanlığa getirilmesinin partisinin kamuoyuna yönelik bir halkla ilişkiler çalışması olduğu izleniminin doğmasına neden olduğunu savunan gazete, “Özkan'ın daha şimdiden 60 televizyon programı ya da buna benzer etkinliğe davet edilmesi de bunu gösteriyor. Ancak Aşağı Saksonya Başbakanı Wulff'un bu seçimi ile, kamuoyunda bitkin olduğu izlenimi yaratan kabinesini canlandırma niyetinin, ne kadar hassas bir manevra olduğu görülüyor" diye devam etti.

İhsan DÖRTKARDEŞ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Bakmadan Geçme

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 27 Mayıs Mayıs Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Şaban Oğlu Şaban filmi konusu nedir? Şaban Oğlu Şaban oyuncuları ve Şaban Oğlu Şaban özeti! #128250 Şaban Oğlu Şaban nerede çekildi, köşk nerede? Hangi il ve ilçede çekildi? Şaban Oğlu Şaban film çekimleri nerede yapıldı, ev neresi? #128250 Kuş gribi hayvandan insana geçer mi? Kuş gribi etten bulaşır mı? Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 26. bölüm canlı yayın izleme linki #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 27 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #128680 Türkiye'nin kendi petrolü var mı? Türkiye'de petrol var mı varsa neden çıkaramıyoruz? 27 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki! #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 27-28 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! 2024 Kurbanlık fiyatları! Büyükbaş ve Küçükbaş kurban fiyatı ne kadar?
'Lig'in en iyi antrenörü benim' diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

"Lig'in en iyi antrenörü benim" diyordu! Çalıştırdığı 2 takım da küme düştü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title