Haberler

Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 25 Haziran'da başlayacak Özel Olimpiyatlar 2011 Dünya Yaz Oyunları'na katılacak engelli Türk sporcular Edirne'nin Keşan ilçesinde kamp çalışmalarını sürdürüyor.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 25 Haziran'da başlayacak Özel Olimpiyatlar 2011 Dünya Yaz Oyunları'na katılacak engelli Türk sporcular Edirne'nin Keşan ilçesinde kamp çalışmalarını sürdürüyor.

Özel Olimpiyatlar Basketbol Sorumlusu Şaban Kayış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel çocuklarla Türkiye'yi dünya oyunlarında en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

Çok iyi hazırlandıklarını anlatan Kayış, olimpiyatlardan madalyalar kazanarak dönmek istediklerini bildirdi.

Basketbolcu Ahmet Ceyhan Yunanistan'da Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade ederek, "Amacımız şampiyon olmak. Orada alacağımız başarılı sonuçlar ile şanlı bayrağımızı göklerde dalgalandıracağız" dedi.

Masa tenisi antrenörü Aynur Kaynak, olimpiyatlara yaklaşık 10 bin sporcunun katılacağını, Türk sporcuların diğer sporcularla kaynaşma fırsatı bulacağını bildirdi.

Basketbol, voleybol, yüzme, futbol, jimnastik ve masa tenisi branşlarında madalya mücadelesi verecek Türk kafilesi 106 sporcu ve 27 idareci ile organizasyona katılacak.

Türk sporcular 20 Haziran Pazartesi günü İpsala Sınır Kapısı'ndan Yunanistan'ın Selanik kentine hareket edecek. 24 Haziran'da da Atina'da olacak.

Yaz Oyunları ve Kış Oyunları şeklinde her 4 yılda bir dönüşümlü olarak yapılan Özel Olimpiyatlar Dünya Oyunları, zihinsel yetersizliği bulunan kişileri toplumun günlük akışından uzak tutan engelleri kaldırmak ve kendilerine yöneltilen yaklaşımları değiştirmeye yardımcı olmak üzere bu gibi kişilerin yeteneklerine toplumun dikkatini çekmeye yarıyor. En son Özel Olimpiyatlar Kış Oyunları 2009 yılında Idaho'da (ABD) yapıldı, son Yaz Oyunları ise 2009 yılında Şangay'da (Çin) gerçekleştirildi.

- EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title