Haberler

Özel Kreş ve Bakımevi Personeline Seminer

Özel kreş ve bakımevi personeline yönelik "Çocuk ile iletişim, davranış ve uyum problemleri, öfke kontrolü, çocuk ihmal ve istismarı" konularında seminer düzenlendi.

Özel kreş ve bakımevi personeline yönelik  "Çocuk ile iletişim, davranış ve uyum problemleri, öfke kontrolü, çocuk ihmal ve istismarı" konularında  seminer düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüme bağlı birimlerde görev yapan meslek elemanları tarafından verilen seminerin açılış programına Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş da katıldı.

Vali Yardımcısı Bakır, Çocuk İlk Kabul ve Müdahale Birimi konferans salonunda düzenlenen seminerde yaptığı konuşmada, kendisininde kreş eğitimi aldığını ve bu eğitimin çok yararını gördüğünü söyledi.

Çocuk eğitiminin temel noktasının sevgi olduğuna vurgu yapan Bakır, " Sağlıklı nesiller yetiştirebilmek, çocuğun kendine güvenli, sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi için güven veren, anlayışlı, sevgi dolu bir çevreye ihtiyacı vardır. Bu çevreyi sağlayamazsak çocuk; kendine güvensiz olur, çevreye kuşku ile bakar, bunalıma girer, büyüklerinin ilgisini çekmek için gereksiz davranışlar yapar. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesinde sizlere büyük sorumluluklar düşmektedir" dedi.

Özbaş da ailelerin en değerli varlıklarının çocukları olduğunu ifade etti.

Ailelerin en değerli varlıklarını emanet ettiği kreş ve bakımevlerinde şefkat ve ilginin her zaman en üst düzeyde tutulmasının önemine vurgu yapan Özbaş, şöyle konuştu:

"İnsanların en değerli varlıkları evlatlarıdır. Evlatlarımız için yaşarız, geleceğimizi evlatlarımıza göre planlarız. Yeri geldiğinde evlatlarımız için canımızı vermekten geri kalmayız. Bizler sizlerin çalıştığı kurumları sadece ticarethane olarak görmüyoruz. İnsana hizmet etmenin ne kadar kutsal olduğunu iyi biliyoruz. İnsanlar en değerli varlıklarını, evlatlarını sizlere teslim ediyor. Farklı meslek gruplarında çalışan insanların yapabileceği hatanın telafisi olabilir ama sizler hata yaparsanız telafisi imkansız sonuçlar ile karşılaşabiliriz.

Yapılan bilimsel çalışmalar ve araştırmalar insan karakterinin büyük bir bölümünün 0-6 yaş arasında şekillendiğini göstermektedir. Bu konuda halk arasında söylenen bir tabir vardır; İnsan yedisinde ne ise yetmişinde de odur. Bu dönemde örnek aldığı rol model olarak benimsediği kişilerin başında sizler gelmektesiniz. Bu neden ile çalıştığınız kurumlarda hata yapma lüksünüz yok, bu yüzden bu eğitimleri çok önemsiyoruz."

Semineri sonunda İl Müdürü Özbaş, müdür yardımcıları Erdinç Topçu ve Sebahattin Bilgiç tarafından seminere katılanlara sertifikaları verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Serdar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title