Haberler

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesinde Son Durum

Güncelleme:

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en maliyetli projelerinden olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu projesi inşaatının yüzde 30'luk kısmı bitti.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en maliyetli projelerinden olan Gebze-Orhangazi- İzmir otoyolu projesi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa- İzmir kesimlerinin yüzde 30'luk kısmı bitti.


433 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün İHA'ya yaptığı açıklamaya göre, Gebze-Orhangazi- İzmir (İzmit Körfez geçişi ve bağlantı yolları dahil) otoyol projesi, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometre uzunluğunda. Projenin Anadolu otoyolu üzerindeki Gebze köprülü kavşağından Ankara yönüne yaklaşık 2,5 kilometre sonra teşkil edilecek bir köprülü kavşakla (2x5 şeritli) başlayıp İzmir çevre yolu üzerindeki mevcut otogar kavşağında son bulduğunu ifade eden yetkililer, "252 metre kule yüksekliği, 35,93 metre tabliye genişliğine sahip bin 550 metre orta açıklığı ve toplam 2 bin 682 metre boyu ile dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüleri arasında 4. sırada yer alan İzmit Körfez geçişi asma köprüsü inşaatında kuzey ve güney ankraj bölgesinde ankraj bloku kazıları tamamlandı. Şu an beton imalatı sürüyor" dedi.

TÜNEL KAZILARI SÜRÜYOR

Asma köprü güney şantiyesindeki kuru havuzda 1. aşama imalat çalışmalarının tamamlandığını dile getiren yetkililer, "Bu çalışmaların tamamlanmasından sonra Mart 2014'de asma köprü kule temelleri nihai konumuna getirilerek, kule keson temellerinin batırılması planlanmaktadır. Asma köprü kule, tabliye ve ana kablo çelik imalat çalışmaları iş programına uygun olarak devam ediyor. Samanlı tünelinde (2 tüp x 3.510 m) 4 ayrı aynada çalışmalar sürüyor. Toplam 6 bin 582 metre (yüzde 94) ilerlendi. Selçukgazi tünelinde (2 tüp x 1.234 m) giriş ve çıkış aynalarında kazık imalatlarının tamamlanmasını müteakip tünel kazı çalışmalarına başlanacak. Belkahve tünelinde (2 tüp x 1.747 m) giriş ve çıkış bölgesinde 3 aynada tünel kazıları devam ediyor. Toplam 300 metre ilerleme sağlandı. Bin 380 metre uzunluğundaki güney yaklaşım viyadüğünde ise temel ve elevasyon seviyesinde çalışmalar sürüyor" ifadelerini kullandı.

"GEBZE'DEN BURSA'YA 12 ADET KÖPRÜ OLACAK"

İmalatı süren 12 betonarme viyadükten V1'den V6'ya kadar olan başlık kirişi ve ön germeli kirişi montaj aşamasında. V7'de ise temel-elevasyon seviyesinde imalat devam ediyor. Yetkililer, "Projenin Gebze-Orhangazi-Bursa kesiminde toprak işleri çalışmaları devam ediyor. Bu kesimde 12 adet köprü, 5 adet üst geçit ve 117 adet küçük sanat yapısında çalışmalar sürüyor" şeklinde bilgi verdi.

YAPIM SÜRESİ 7 YIL

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin yapım süresinin 7 yıl olarak belirlendiğini açıklayan yetkililer, "2015 yılı sonu itibariyle İzmit Körfez geçişi asma köprüsü, Gebze-Gemlik kesimi ve Kemalpaşa-İzmir kesimindeki çalışmaların tamamlanması hedefleniyor. Gebze-Orhangazi-Bursa ve Kemalpaşa ayrımı-İzmir kesimlerinde bugün itibariyle yüzde 30 fiziki gerçekleşme sağlandı" diye ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhangazi Türkiye İzmir Gebze Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

İstiklal Caddesi'nde mağazada yangın! Polis bölgeyi boşaltıyor

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500

Yorumlar (52)

T129atakmehmetselimtastepe@hotmail.com:

hırsızlık yolsuzluk yapan iktidar merkez bankasında 2002'de 27 milyar dolar rezerv var iken bugün 120 küsür milyar dolar, IMF olan borç bitmiş, 2002'de 100 liranın 74 lirasını faize verirken, bugün 100 liranın 33 lirasını faiz borçlarına veriyoruz. ülkenin her tarafını şantiyeye çevirdi, şu köprü bile bittiğinde istanbul izmir arası yol araçlarla yarıdan daha fazla düşecek, her ay milyonlarca liralık benzin tasurrufu olacak, aynısı rize ile erzurumu birbirine bağlayacak ovid tüneli ile de olacak. savunma sanayiinde bile dışa bağımlılıktan kurtuluyoruz. eğer bu paralar kaliteli bir eğitimi harcanısa, bir kore, japonya, çin gibi 10 yıllık süreçte dünya devi oluruz.

69
10
yanıtYanıtla
isyankarrrrrali@hotmail.com:

maliyenin internet sayfasına gir bakalım dış borcumuz kaç paraymış öğren öle klavye başında atıp tutma tabi o sayfayıda kapatmadılarsa...Birde benzini zaten dünyada en pahalı olarak kullanıyoruz burda tasarruf nerde dünyanın diğer ucuna gitmeye gerek yok italya fransa bizden sonralar onlarda bile daha ucuz neden diye düşündünmü?Bu kadar boş yazı yazdığına göre sende düşünecek kafa yoktur zaten....

yanıt0
yanıt0
Yolsuzluk partisiihpektas@gmail.com:

Özelleştirmeden 500 milyar $ para geldi peki onlar nereye gitti (eskiden borcumuz vardı ama tüm kurumlar bizimdi) o 500 milyar $ dolarla borcunu öder Duble yollar köprüler yaparsın üstüne kasanta birsürü para kalır. Olan paralar özelleştirmeden gelen paralar hatta çoğuda kayıp.

yanıt0
yanıt0
isyan etme dua etkahraman2891@hotmail.com:

isyankar arkadaş fazla isyan etme , zaten sizin zihniyetiniz dışında düşünen her kesmi kafasız olarak görüyorusunuz. bak arkadaş borç hesaplanırken orana bakalır, yani sen kafalısın gerçi detaylı anlatmaya gerek yok ben bizim zihniyetten arkadaşlar anlasın diye detaylı yazıyorum, borç/gelir daha önceden bu neydi şimdi bu ne? ona bak sonra yoprum yaz kafalı arkadaş.

yanıt0
yanıt0
MEHMET MİDYATmsavas47@hotmail.com:

AKP hükümeti Türkiyeyi karınca yuvası haline getirdi köpruler yollar hastaneler okullarvesaire durmak yok yoladevam erdoğan .

54
20
yanıtYanıtla
isvec merdinferman@hotmail.de:

mardin e ne yapmis

yanıt0
yanıt0
YORUMCUesinalibasoglu@gmail.com:

ARKADAŞLAR AKLINIZI BAŞINIZA ALIN BU ÜLKEYE AK PARTİ KAAR HIZMET ETMIS TEK BIR HUKUMET YOK ADAMLAR 90 YILDIR BIR TUNEL YAPMAMIS YAHU ?

58
16
yanıtYanıtla
ilhanilhan-15@hotmail.com:

ıyı dıyorsunda ak partı bu ulkede o kadar satıs yaptı kı hersey fahıs fıyatlara cıkardı bı basbakan degıl sıradan bı vatandas bunları yapsaydı tunel yol degıl turkıyeyı kokunden kazıyıp uzaya tasırdı

yanıt0
yanıt0
Hüseyinhusyucel@mynet.com:

Sen bunları kendine sakla ak partı bu ulkede o kadar satıs yaptı kı hersey fahıs fıyatlara cıkardı bı basbakan degıl sıradan bı vatandas bunları yapsaydı tunel yol degıl turkıyeyı kokunden kazıyıp uzaya tasırdı

yanıt0
yanıt0
şah matsahinbey_birgul@windowslive.com:

BİR İNSAN NANKÖR OLURSA ONA DİYECEK SÖZ YOKTUR ZATEN, BÖYLE HİZMET GÖRMEDİ TÜRKİYE KARALAMA KAMPANYALARI SÜRÜYOR BİRAZ ALLAH TAN KORKUN

64
5
yanıtYanıtla
Tüm 52 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title