Haberler

Evdeki Çöpleri Alınan Yaşlı Kadın Kendini Astı

Güncelleme:

Bursa'da 2 sene önce evinden 3 ton çöp çıkarılan yaşlı kadın, yine evi temizlenince intihara kalkıştı. Kendini asan yaşlı kadını polis son anda kurtardı.

Bursa'da 2 sene önce evinden 3 ton çöp çıkarılan yaşlı kadın, yine evi temizlenince intihara kalkıştı. Belediye temizlik ekiplerinin evdeki çöpleri çıkardıkları sırada üst kata çıkarak kendini asmaya çalışan yaşlı kadın, son anda polis tarafından fark edilerek ipten indirildi.

"EŞYALARI ALIP GÖTÜRMEYE YER ARIYORSUNUZ"

Merkez Osmangazi ilçesi Yeşilova Mahallesi'nde Habibe Ç.'nin evinden kötü kokular gelmesi üzerine komşuları belediyeyi aradı. Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde bahçeli ve 2 katlı müstakil eve geldi. Evde kimseyi bulamayan ekipler, mahkeme kararıyla çilingir çağırarak içeri girdi.

Ekiplerin evde ilk kontrollerini yaptığı sırada gelen ev sahibi Habibe Ç. (64), ekiplere evdeki çöpleri almamalarını söyledi. Ekipleri ikna etmeye çalışan yaşlı kadın, "Evimdeki eşyaları alıp götürmeye yer arıyorsunuz. Bu evin bütün eşyalarını ben aldım. Kafam hiç yerinde değil. Benim elim ayağım titriyor." diye dert yandı.

"KENDİMİ ASACAĞIM BAŞKA ÇARE YOK"

Zabıta ekiplerinin, "Evinizdeki değerli eşyaları ve kimliğinizi alıp lütfen dışarı çıkın. Evi boşaltıp ilaçlayacağız. Bu şekilde yaşayamazsınız. Gerekirse sizi hastaneye götürebiliriz. Böyle yaşamaya devam ederseniz hastalık kaparsınız." demesi üzerine, Habibe Ç., "Neyi nereye koyduğumu bilmiyorum. Ben çamaşır yıkadım, o yüzden içerisi dağınık. Kendimi asacağım. Başka çare yok. Böyle yaşayamam. Ben tedavi falan da istemiyorum. İyice sinirlerim bozuldu. Evimin çatısı akıyor. Ben daha onu yaptıracaktım. Ben bu eşyaları yakmak için getirdim. Ben hasta değilim." dedi.

"KENDİMİ ASARIM" DEDİ, ASTI

Temizlik ekiplerinin evi boşaltmasını fırsat bilerek üst kata çıkan yaşlı kadın, iddialara göre, tavana bağladığı iple kendini asmaya kalktı. Polis ekiplerinin son anda fark etmesiyle ipten alınan Habibe Ç., hemen olay yerine çağrılan 112 acil servis ekipleriyle Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Habibe Ç.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Olayı duyan komşuları şaşkınlık yaşarken, "Habibe Hanım'ın yıllardır çöp toplama alışkanlığı var. İntihara kalkışmış, ama durumu iyiymiş." şeklinde konuştu.

"2 SENE ÖNCE DE TEMİZLENMİŞTİ"

Habibe Ç.'nin psikolojik problemleri olduğunu ifade eden Yeşilova Mahallesi Muhtarı Fahir Demir, "Ev çok kötü durumda. Habibe teyzenin tedavi görmesi gerekiyor. Biz her türlü yardıma hazırız. Ama maalesef kendisini ikna edemiyoruz. Bundan yaklaşık 2 sene önce yine temizledik. O zaman 4 kamyon çöp çıkarmıştık." dedi.

Osmangazi Belediyesi ekipleri evde bulunan çöpleri temizlerken, elektronik cihazlar, dolap ve şahsi eşyalara dokunmadı. Saatler süren temizliğin ardından ev ilaçlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Belediyesi Yeşilova 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (24)

Dr.TürkoğluMobil-IOS:

Bırakın pislik içinde yaşasın.demekki ona layık

4
34
yanıtYanıtla
gülcanMobil-ANDROID:

kadin copleri ile mutluymus ne istediniz kadinin mutlulugundan

25
9
yanıtYanıtla
Tırrek:

Hastalıktan ölsün mü yani? Çöp ile mutlu değil sadece mutlu oldugunu zannediyor. Tedavi gerekiyor

yanıt8
yanıt0
Diloklu:

Toplum olarak herkesin psikolojisi bozuk neden? çünkü gelir adaleti yok biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar

23
4
yanıtYanıtla
ayntablı:

dilok nire dayı. . . . öyle bir yer yok. . ben ayıntabı bilirim gaziantebi bilirim ama müslüman şehirler arasında dilok diye uyduruk bir yeri henüz tanımadım.

yanıt7
yanıt4
Diloklu:

Ayntab sonradan araplar tarafından verilen ismi gerçeği dilok

yanıt0
yanıt0
Hasan hüseyinMobil-IOS:

Kesin parallellerin işi. Kadını da çıldırtmışlar

6
20
yanıtYanıtla
Adana seyhan sakinleri:

Sizene ister çöp toplar istet başka birşey kadın çöp toplayarak mutlu oluyorsa bırakın toplasın herkesin psikolojisi tam da bu kadının mı bozuk yapmayın kadını rahat bırakın

9
14
yanıtYanıtla
davudun yildizi:

Gelsin sana komsu olsun

yanıt4
yanıt0
selo can:

kadinin ayibi deyil turkiye nin ayibi

7
7
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title