Haberler

Bitlis'te, Ölmeden Önce Görülmesi Gereken Bir Yer

Anadolu’nun yeryüzü cenneti olarak da nitelendirilen dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük kalderası mevsimin verdiği güzelliklerle görenleri adeta kendine hayran bırakıyor.

Anadolu'nun yeryüzü cenneti olarak da nitelendirilen dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük kalderası mevsimin verdiği güzelliklerle görenleri adeta kendine hayran bırakıyor.

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Selçuklu Fotoğraf Kulübü Kültür ve Turizm Derneği'nin organize ettiği 7'nci Nemrut Zirvesi Tırmanışı, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Oldukça zorlu ama bir o kadarda doğa ile iç içe süren yaklaşık 8 saatlik zirve yürüyüşü, kalderanın muhteşemliği ve otantik atmosferi ile izleyenlere unutulmaz görüntüsünü sundu.

Geleneksel Nemrut Zirve Tırmanışı'na birçok fotoğrafçı, memur, öğretmen, işçi, emekli ve esnafın yanı sıra, Türkiye'nin birçok ilinden katılımcılar da bulundu. Adeta Türkiye mozaiğini oluşturan zirve tırmanışında fotoğraf severler Nemrut Dağı'nda krater gölünün güzelliğini bol bol fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirirken, fotoğraf çekmeyenler ise doğa ile baş başa kalmayı tercih etti.

Zirveye ilk kez çıkanlar, bu muhteşem güzellik karşısında adeta büyülenirken, birkaç kez çıkanlar ise tecrübenin verdiği rahatlıkla bu muhteşem güzellik karşısında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

7 yıldır bu tür ekinlikleri yaptıklarını belirten Ahlat Selçuklu Fotoğraf Kulübü Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Üzeyir Akçelik, "Adıyaman Nemrut'la burayı karıştırmamak lazım. Burası dünyanın 2'nci Türkiye'nin ise en büyük kalderası. Amacımız Ahlat'ın unutulan yeryüzü cennetini il ve ilçemize, ülkemize ve hatta dünyaya tanıtmak. Anadolu'da böyle bir güzelliğin, cennet köşesinin olduğunu göstermek için her yıl bu etkinliği yapıyoruz. Ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken bir yer" dedi.

İlk kez Nemrut zirve yürüyüşüne katılanlar ise, yaklaşık 8 saat süren etkinliğin tatlı yorgunluğu olduğunu, fakat eğlenceli olduğunu ve doğal güzellikler karşısında ise tüm yorgunluklarını unuttuklarını vurgulayarak, etkinliğin her yıl devam etmesi gerektiğini vurguladılar.

Nemrut Krater Gölü

Van Gölü sahilinde, Bitlis'in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçe sınırları içerisindeki Nemrut Dağı ve Krater Gölü, yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğrayan mekanların başında geliyor. Nemrut kraterinin en son 1411 ve 1441 yıllarında faaliyet gösterdiği varsayılıyor. Nemrut Dağı'nın yüksekliğinin, patlamalardan dolayı içte oluşan çökmeler sonucunda 2935 metre düzeyinde olduğu biliniyor. Dağda oluşan kalderanın yüz ölçümünün 40 kilometrekare olduğu belirtiliyor. Çapı 6 kilometre olan Nemrut Krater Gölü, Türkiye'nin birinci, dünyanın ise ikinci büyük krater gölü olarak biliniyor. Kalderanın içerisinde 5 göl, çok sayıda lav çıkış merkezi, lav hunisi, sıçratma konisi, sıcak su kaynakları ve 6 adet mağara bulunuyor. Gölün ortalama derinliği 100 metre, en derin yeri ise 155 metre. Deniz seviyesinden yüksekliği 2247 metre olan gölün Van Gölü'nden 600 metre yüksekte olduğu belirtiliyor. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nemrut Dağı Türkiye Bitlis Ahlat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title