Haberler

Özel Çocuklardan Özel Sergi

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa’da açılan resim sergisi özel eğitim alan bireylerin istenildiğinde neler başarabileceklerini ortaya koydu.

Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa'da açılan resim sergisi özel eğitim alan bireylerin istenildiğinde neler başarabileceklerini ortaya koydu. Engelli bireylerin kendi eserlerini anlatırken yaşadıkları sevinç protokol üyeleri tarafından da dikkatle izlendi.

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Manisa Kültür Merkezi fuayesinde Manisa Özel İş Uygulama Merkezinde eğitim gören bireylerin yaptıkları resim çalışmaları görücüye çıktı. Merkezdeki etkinlikler kapsamında yapılan resimlerden elde edilecek gelir yine merkezdeki öğrencilerin ihtiyaçları için kullanılacak. Sergi açılışına Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Sosyal Hizmetler ve Engelliler şube Müdürü Nuray Çevirmeci, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Metin Çengel, Manisa Özel İş Uygulama Merkezi Okul Müdürü Murat Ceylan, merkez öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Serginin açılışı ise protokol üyeleri ve engelli bireyler tarafından birlikte yapıldı. Sergiyi gezen ve eserleri yapan öğrencilerden nasıl yaptıkları hakkında bilgi alan protokol üyeleri yapılan çalışmaları oldukça beğendi. Engelli bireylerin yaptıkları eserleri anlatırken o anları tekrar yaşamaları ise protokol üyeleri tarafından da dikkatle izlendi.

Sergi çıkışında bir açıklama yapan Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, "Her zaman her yerde eğitim sloganını daima destekliyoruz. Burada ad şunu gördük ki eğitim, eğitim, eğitim denildiğinde eğitimin sonucunda elde edilecek en güzel şeylerin örneklerini görmüş olduk. Bu çocuklarımız kendileri özel ama almış oldukları özel eğitim sayesinde hakikaten bugün sağlıklı bir insanın yapamayacağı güzellikte eserleri ortaya koymuşlar. Bu eserleri burada görmekten dolayı çok mutlu olduk, emeği geçen okul yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Sosyal Hizmetler ve Engelliler şube Müdürü Nuray Çevirmeci ise, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak Cengiz Ergün Başkanımızın öncülüğünde engelsiz bir Manisa oluşturmaya çalışıyoruz okul müdürlerimiz ve diğer ilçe başkanlarımızla birlikte. Bugün çok hoşumuza gitti eğitim ve sevgi her şeyin başı. Müdürümüzü, öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz." diye konuştu.

Manisa Özel İş Uygulama Merkezi Okul Müdürü Murat Ceylan da sergi hakkında şu bilgileri verdi:

"Okulumuz bünyesinde bulunan Manisa Özel Eğitim İş ve Uygulama Merkezi öğretmen Şükran Bilginer Özel Eğitim 2. Kademe ve Manisa Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi öğrencilerimizin sergisini açtık. Buradaki çocuklarımızın emek vererek eğitimle neler yapabileceklerini göstermeye çalıştık. 4 yıldır da bu sürecimizi aynı şekilde devam ettiriyoruz. Her geçen gün çalışmalarımızla çocuklarımız daha güzel işler yapmayı öğreniyorlar." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Murat Ceylan Yunusemre Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title