Haberler

Özel Çocuklar'dan Çok Özel Gösteri

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi Yaz Okul’u öğrencileri "Yaz Okul’u Şenlik" programında hocaları tarafından verilen derslerden sonra öğrendikleri dans, müzik, şiir okuma, müzik aleti çalma ve şarkı söyleme yeteneklerini gösterdiler.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Büyükşehir Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi Yaz Okul'u öğrencileri "Yaz Okul'u Şenlik" programında hocaları tarafından verilen derslerden sonra öğrendikleri dans, müzik, şiir okuma, müzik aleti çalma ve şarkı söyleme yeteneklerini gösterdiler. Özel çocukların bu aktivitesinde aileleri de çocukların yanında yer alarak doyasıya eğlendiler.

ÖZEL ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ GÖSTERDİ

Döşemealtı bölgesinde bulunan Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen programı, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Rehabilitasyon Merkezi Koordinatörü Niyazi Arşın ve engelli çocuklar ile aileleri, özel çocukların dans, müzik, şiir okuma, müzik aleti çalma ve şarkı söyleme yeteneklerini gösterdikleri programlarda eğlenceli vakit geçirdiler.

İnsanın bir hareketi kısıtsız yapabilmesi, bir davranışı engelsiz ortaya koyabilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, "Önemli olan insanların küçük bedensel ve zihinsel özürlerinin olmamasıdır. Özürsüz görünenlerin fikir ve düşüncelerinin özürsüz olması önemli" dedi.

"ENGELLİLERE ACIMAK YERİNE HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAK GEREK"

Engellilere acımak yerine onların hayatlarının kolaylaştırmanın amaç edinilmesinin gerekliliğine vurgu yapan Kaymakam Baygül, "Engellilerin hayatını düzenleyecek, hayatında bir hareketi başkasının yardımı olmayacak şekilde düzenlemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir Rus doktorla görüştüm ve Sabancı'nın oğlunu tedavi ettiğini söyledi. Allah rahmet eylesin Sakıp Sabancı öldü biliyorsunuz ama öncesinde oğlunu muayene ettiğini ve engelli çocuğunun kendisine 'baba' derse o Rus doktora açık çek vereceğini söyledi bana. Rus doktor, 'ne yaparsınız yapın o çocuk asla baba deme şansı yok' dedi. Hiç kimse engelli bir çocuğa sahip olmak istemez ama engelli bir çocuğunuz varsa dahi hayatı karartmamak ve karanlık görmemek gerekir. Onun elinden tutarak, onun sevabını kazanmanın ne kadar değerli olduğunu bilmemiz gerekir" şeklinde konuştu.

Engelli çocukların tüm yaz ayı boyunca evlerine hapis olmamaları için yazı okulu programı başlattıklarını belirten Rehabilitasyon Merkezi Okul Eğitim Koordinatörü Niyazi Arşın, "Atölyelerimizde çok güzel çalışmalar yaptılar. Hem modern danslar öğrendiler hem de folklor öğrendiler. Yaz boyunca hep beraber bugüne kadar çok güzel vakitler geçirdiler" ifadelerini kullandı.

ARŞIN: EĞİTİMCİLER ÇOCUKLARI HAYATA EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLIYOR

287 çocuğun yazı okulu etkinliğine katıldığını dile getiren Arşın, bu süre içinde eğitimcilerin, çocukları hayata en iyi şekilde hazırlanmaya çalıştıklarını ama asıl engelli çocukları fedakarca ve özveriyle bakıp büyüten annelere özel olarak teşekkür etmek istediğini söyledi. Rehabilitasyon Merkezi Okul Eğitim Koordinatörü Niyazi Arşın, "Onların çocukları çok özel insanlar ve Antalya'mızın her noktasından her şeyinden istifade edebilmeleri için bütün koşullar sağlanılmalı. Bu hayat mücadelesi içerisinde onlara destek verecek, onları asla yalnız bırakmayacak ve omuzlarındaki yükü biraz olsun azaltacak desteği belediyemiz tarafından ve derneğimiz tarafından verilmesi gerekiyor. Biz de el ele verdiğimiz sürece gelecekte neler yapabileceğimizi göreceğiz ve bütün hayallerimizi gerçekleştireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından özel çocuklar dans, müzik, şiir okuma, müzik aleti çalma ve şarkı söyleme yeteneklerini gösterdiler. Salonda arkadaşlarını izleyen özel çocuklar, sahnede performanslarını sergileyen arkadaşlarının yaptıklarını tekrarladılar. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Baygül Sakıp Sabancı Döşemealtı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title