Haberler

Özdemiroğlu Mektebi, Gençlik Sanat Merkezi'ne Dönüştürülecek

Tarihi Özdemiroğlu Mektebi binası, Kadıköy Belediyesi tarafından Gençlik Sanat Merkezi'ne dönüştürülecek.

Tarihi Özdemiroğlu Mektebi binası, Kadıköy Belediyesi tarafından Gençlik Sanat Merkezi'ne dönüştürülecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Hasanpaşa Nazifbey Sokak'ta 102 yıl önce Kız Mektebi olarak açılan tarihi bina, belediye tarafından satın alınıp aslına uygun olarak yenilendikten sonra Gençlik Sanat Merkezi olarak kullanıma açılacak.

673 metrekare arsada yaklaşık 180 metrekare üzerine 4 kat şeklinde inşa edildiği belirtilen ve 11 odası bulunan tarihi binanın tescili Kadıköy Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından yapıldı. Projesi onaylanan tarihi yapının yenileme çalışmalarına ise kısa süre içinde başlanacak.

Yenileme çalışmalarına ilişkin Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun şu görüşlerine yer verildi:

"Bina, kültür - sanat ve eğitim amaçlı Kadıköy'e kazandırılacak. Yedi yıldır faaliyet gösteren Çocuk Sanat Merkezimiz var. Bu merkezimiz 4 yaşından 14 yaşına kadar olan çocuklarımız için hizmet veriyor. Bu binayı yenileyerek 14 yaş üzeri gençlerimizin kültür- sanat eğitimi aldıkları bir merkez olarak hizmete açmayı düşünüyoruz. Binada şu anda keşifler yapılıyor ve  çalışmalarımız hızla devam ediyor. Öyle sanıyorum ki 2016 yılında binayı gençlerin kullanacağı kültür sanat merkezi olarak Kadıköy'e kazandırabiliriz."

Kaynak: AA / Yerel

Kadıköy Belediyesi Hasanpaşa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title