Haberler

ÖYK Kararları Resmi Gazete'de

ÖYK Maliye Hazinesi'ne ait Muğla ilindeki taşınmazın 1 milyon 298 bin TL bedelle Akba İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketine satılmasına karar verdi

Özelleştirme Yüksek Kurulu Maliye Hazinesi'ne ait Muğla ilindeki taşınmazın 1 milyon 298 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Akba İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketine İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Muğla ili, Bodrum ilçesi, Konacık köyü, bin 914 parsel ve Muğla ili, Bodrum ilçesi, Konacık köyü, 1916 parsel numaralı taşınmazların "satış" yöntemiyle yapılan ihale sonrası Muğla ili, Bodrum ilçesi, Konacık köyü, 1914, no. lu parselde bulunan 4 bin 224, 25 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 1 milyon 298 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Akba İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketine İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verildi.

Akba İnşaat Ticaret ve Sanayi Limited Şirketinin sözleşme imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde geçici teminatının irat kaydedilerek, 1 milyon 268 bir TL bedelle 2'nci teklifi veren Akademi Pazarlama İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketine İhale Şartnamesi çerçevesinde satılması kararlaştırıldı. Akademi Pazarlama İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketinin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatın irat kaydedilerek ihalenin iptal edilmesine karar verildi.

Muğla ili, Bodrum ilçesi, Konacık köyü, 1916, no. lu parselde bulunan 2 bin 986, 36 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 805 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Akademi Pazarlama İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketine İhale Şartnamesi çerçevesinde satılması kararlaştırıldı. Akademi Pazarlama İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketinin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatın irat kaydedilerek ihalenin iptal edilmesine karar verildi.

-İKİ YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK-

Maliye Hazinesine ait taşınmazın ana taşınmaz niteliği kargir termik santral ve arsa olan 58 bin metrekare alanlı, Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Karaduvar Köyü, bin 503 numaralı parselin özelleştirme kapsam ve programına alınmasına söz konusu taşınmazın satış yöntemiyle özelleştirilmesine ve satışın varlık satışı suretiyle gerçekleştirilmesine karar verildi. Kurul, özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar söz konusu alanların her türlü bakım, onarım ve işletilmesi ile bu alanlarla ilgili her türlü yükümlülükler ve işletilmelerinden elde edilecek gelirlerin Maliye Hazinesine bırakılmasına karar verdi.

Kararın uygulanması ile ilgili hususların gerek görülmesi halinde Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı arasında yapılacak protokollerle belirlenmesine karar veren Kurul, Özelleştirme işlemlerinin 2 yıl içinde tamamlanmasına karar verdi.

Ayrıca, Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait Antalya İli, Manavgat İlçesi, Evren Köyü, 106 ada 1 no. lu parselde bulunan 18 bin 184 metrekare yüzölçümlü taşınmazın özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, söz konusu taşınmazın satış yöntemiyle özelleştirilmesine ve satışın varlık satışı suretiyle gerçekleştirilmesine karar verildi. Kurul, özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar söz konusu taşınmazların her türlü bakım, onarım ve işletilmesi ile bu taşınmazlardan doğan her türlü yükümlülükler ve işletilmelerinden elde edilecek gelirlerin Maliye Hazinesine bırakılmasına özelleştirme işlemlerinin 2 yıl içinde tamamlanmasına karar verildi.

-"TİCARET ALANI" FONKSİYONU ÖNERİLMESİNE İLİŞKİN HAZIRLANAN NAZIM İMAR PLANI DEĞİŞİKLİĞİ ONAYLANDI-

Kurulun 1 Haziran 2010 tarih ve 2010/31 sayılı Kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alınan, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait İstanbul İli, Bahçelievler İlçesi, Yenibosna Mevkii, 1542 ada, 35 no'lu parsele yönelik "Prestij Hizmet Alanı", Emsal: 1. 75 ve Hmax: 60, 50 m kullanım kararları getirilmesine ilişkin 2 paftadan oluşan 1/ bin ölçekli imar planı değişikliği ve 1 paftadan oluşan 1/5 bin ölçekli nazım imar planı değişikliğinin onaylanmasına, onaylanan imar planlarının Resmi Gazete'de yayımlanmasını müteakip, bilgi ve gereği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Bahçelievler Belediye Başkanlığı'na gönderilmesine karar verildi.

Öte yandan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 22 Ağustos 2005 tarih, 1225 sayılı Olur'u ile Sümer Holdingle birleştirilerek tüzel kişiliğinin sona erdirilmesine karar verilen ve 19 Eylül 2005 tarihi itibariyle tüzel kişiliği sona erdirilen Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikaları A. Ş. Genel Müdürlüğü mülkiyetinde yer alan Zonguldak İli, Çaycuma İlçesi, Fatih Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 22 ada 18 parsel ile 25 ada 14, 43 ve 45 parsel numaralı taşınmazlara "Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı, Belediye Hizmet Alanı, Sosyal Tesis Alanı, Ticaret Alanı, Küçük Sanayi Alanı, Park ve Yol" kullanım kararı önerilmesine ilişkin 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/ bin ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanması kararlaştırıldı.

Bu arada, mülkiyeti Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A. Ş'ye ait Muğla İli, Merkez İlçesi, Emirbeyazıt Mahallesi sınırları içerisinde bulunan 582 ada 366 parsele ilişkin İdaremizce hazırlanan, 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/ bin ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ile, "Ticaret Alanı" fonksiyonu önerilmesine ilişkin hazırlanan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1 bin ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinin onaylanmasına karar verildi.

Onaylanan imar planlarının Resmi Gazete'de yayımlanmasını müteakip, bilgi ve gereği için Muğla Belediye Başkanlığı'na gönderilmesine karar verildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title