Haberler

Öyk Bazı Taşınmazların İmar Planı Değişikliğini Onayladı

Özelleştirme Yüksek Kurulu, bazı taşınmazların imar planı değişikliğini kabul etti Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), bazı taşınmazların imar planı değişikliğini kabul etti.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, bazı taşınmazların imar planı değişikliğini kabul etti Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), bazı taşınmazların imar planı değişikliğini kabul etti. ÖYK ayrıca Erzurum ve Elazığ'daki bazı taşınmazların satışını onayladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Tütün, Tütün Mamulleri Tuz ve Alkol İşletmeleri AŞ'ye (Gayrimenkul AŞ) ait toplam yüzölçümü bin 2 metrekare olan Çorum'un merkez ilçesi Yavruturna Mahallesindeki parsele "Ticaret Alanı (Bitişik Nizam 8 Kat)" ve "Yol" kullanım kararları getirilmesine ilişkin hazırlanan ve onaylanan imar planları değişikliğine ilişkin askı sürecinde yapılan itiraz incelendi. İnceleme sonucunda itirazların reddedilmesine karar verildi.

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Aydın'ın Kuşadası ilçesi Davutlar beldesindeki 4 bin 690 metrekare yüzölçümlü taşınmaz, 1 milyon 975 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Turgut Kemal Köse'ye satılacak. Bu kişinin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde, geçici teminatı İdare lehine irat kaydedilecek ve taşınmaz 1 milyon 973 bin TL bedelle ikinci teklifi veren Ali Tuncer Taciroğlu'na satılacak. Taciroğlu'nun da sözleşme hükümlerini yerine getirmemesi halinde, geçici teminatı İdare lehine irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.

Muğla'nın Milas ilçesi Ören Beldesindeki devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yaklaşık 8 bin 245 metrekarelik alan ile yüzölçümü 144 bin 998 metrekare olan geri sahasındaki mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait parseller, mülkiyeti Kemerköy Elektrik Üretim ve Tic. AŞ'ye ait parsel ve mülkiyeti Maliye Hazinesi ve KEAŞ'a ait parseli kapsayan toplam 153 bin 243 metrekarelik planlama alanının "Liman Tesisleri Alanı", "Dolfen" ve "Yol" olarak planlanmasına ilişkin çevre düzeni ve imar planı değişikliği onaylandı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesinde yer alan Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri AŞ (Gayrimenkul A.Ş.) mülkiyetinde bulunan 4 bin 900 metrekare yüzölçümüne sahip parsele "Akaryakıt ve LPG Satış İstasyonu" kullanım kararı getirilmesine ilişkin imar planı değişikliğine yapılan itiraz kabul edildi. Söz konusu alana "Ticaret Alanı" fonksiyonu önerilmesine ilişkin imar planı değişikliği onaylandı.

Kayseri'nin Kocasinan ilçesi Sümer Mahallesi'nde 6 bin 851 metrekare yüzölçümlü parsel ile 13 bin yüzölçümlü parsele yönelik "Ticaret veya Konut Alanı" kararı getirilmesine ilişkin hazırlanan imar planı değişikliğinin de onaylanmasına karar verildi.

-TAŞINMAZLARIN SATIŞ KARARLARI-

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ'ine göre, Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü adına kayıtlı Zonguldak'ın Kozlu Ondokuz Mayıs mahallesinde bulunan taşınmazın 18 bin 700 TL bedelle en yüksek teklifi veren Nurcihan Nalbant'a satılmasına karar verildi. Nalbant'ın sözleşme imzalamaktan veya diğer yükümlülükleri yerine getirmekten imtina etmesi halinde geçici teminatının irat kaydedilerek ihalenin iptal edilmesi kararlaştırıldı.

Erzurum'un Kazım Yurdalan Mahallesinde bulunan 2 bin 190 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, 180 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Öz-Bağ Giyim İnşaat Taahhüt Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.'ne İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verildi.

Erzurum'un Osman Bektaş Mahallesinde bulunan bin 658,98 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, 1 milyon 60 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Ufuk Terzi'ye İhale Şartnamesi çerçevesinde satılması kararlaştırıldı.

Erzurum'un Yunus Emre (Çırçır) Mahallesi, 2 bin 33 metrekare yüzölçümlü taşınmazın; 1 milyon 102 bin TL bedelle en yüksek teklifi veren Tuncer Beyoğlu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verildi.

Erzurum'un Yunus Emre (Çırçır) Mahallesinde bulunan bin 274,43 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 819 bin 400 TL bedelle en yüksek teklifi veren Tuncer Beyoğlu'na İhale Şartnamesi çerçevesinde satılmasına karar verildi.

Elazığ'ın Nailbey Mahallesinde bulunan 66 metrekare yüzölçümlü taşınmazın; 960 bin bedelle en yüksek teklifi veren Erhan Polat'a İhale Şartnamesi çerçevesinde satılması kararlaştırıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Özelleştirme Yüksek Kurulu Ali Tuncer Erzurum Elazığ Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title