Haberler

Oy Kullanamayacaklar, Çünkü 'Ölü' Görünüyorlar

İzmirli Demir ailesi, yerel seçimlerde oy kullanamayacaklarının şokunu yaşıyor.

74 yaşındaki Mehmet Salih Demir ve aile bireyleri taziye ziyareti dönüşünde muhtarlıkta ‘ölü’ olduklarını öğrendi. Yapılan yanlışlık nedeniyle seçimlere bir gün kala oy kullanamayacaklarını da öğrenen Mehmet Salih Demir konuyu yargıya taşıdığını belirterek, “Siyasiler ‘bir oy bir oydur’ diyor ama bari ölüm kağıdımı alayım da bir kabristan yapayım kendime” dedi.

Yurt genelinde yapılacak olan yerel seçimlerde İzmirli 7 kişilik Demir ailesi oy kullanamayacaklarının şokuyla karşı karşıya kaldı. Seçim mitinglerinde siyasi liderlerin ‘bir oy bir oydur’ sözleri ile vatandaşlara sandığı işaret eden çağrıları İzmir’de Demir ailesi için yetersiz kaldı. İddiaya göre, İzmir'in Bayraklı ilçesinde ikamet eden Mehmet Salih Demir yaklaşık 20 gün önce Batman’da bir yakınının taziye ziyaretine gitti. İzmir’e döndükten sonra seçmen kağıtlarının gelmediğini belirten Demir, kendisi ve ailesinin başına gelenleri şu sözlerle özetledi: “1981 yılından beri burada oturuyoruz. Hiçbir zaman ev değiştirmedim. Adresim aynıdır. Bu yıl seçmen kağıdım gelmedi. Geçen yerel ve genel seçimlerde yine oy kullanmıştım. Bu yıl iki seçmen kağıdı geldi. Karışıklık olmuştur diye muhtarlığa gittim. Bilgisayara bakarak kayıtlarda ben ve bir oğlumun ‘ölü’ olduğu söylendi. Daha sonra nüfus müdürlüğüne gittim. Orada yapılan işlemlerde ‘sağ’ olduğumuz ortaya çıktı. Ancak ben muhtarlıkta ölü göründüğümüzü söyledim. Daha sonra savcılığa suç duyurusunda bulundum. Savcı beye dilekçemi ilettikten sonra savcı bey il seçim kurulunu aradı ve oy kullanamayacağım bana belirtildi.”

“KENDİME KABRİSTAN YAPMAK İSTEDİM”

Yaşadığı mağduriyetten dolayı hiçbir kurumu ya da kişiyi sorumlu tutmadığını ancak yapılan yanlışlığın düzeltilmesi amacıyla hak arayışına girdiğini aktaran Mehmet Salih Demir, şöyle konuştu: "Ben 74 yaşındayım. 9 çocuğum var. Bir araba dolusu da torunum var. Ben kimseyi suçlamıyorum ama bu durumun da düzeltilmesini istiyorum. Bana ‘ölüsün’ denildiği zaman ben şaşırdım ben ‘sağım’ dedim. Evdekilere durumu anlattığımızda millet şaşırdı. Mahalleliye ‘ben ölmüşüm siz taziyeme de gelmediniz? Bari ölüm kağıdımı alayım da bir kabristan yapayım kendime’ dedim."

"16 OY 11’E DÜŞTÜ"

Mehmet Salih Demir’in oğlu Arif Demir de söz konusu adreslerinde 16 oy kullanılacağını ancak yaşanan mağduriyetten dolayı 11 oy kullanılacağını ifade ederek, “Bu evden 16 oy çıkacaktı ama şimdi 11 oy çıkacak. Enteresan bir durum var ki sadece muhtarlıkta ölü görünüyoruz. Bu yıl oy kullanamamak bizim için üzücü bir durum. 34 yıldır aynı mahalledeyiz. Biz şimdi oy kullanamadan taleplerimizi kime anlatacağız?” diye konuştu.

Amcasının başına gelenlerin zaman zaman Türkiye’de yaşanabilecek olaylar olduğunu dile getiren yeğen Ali Üstündağ ise, “7 kişilik ailede ikisinin seçmen kağıdı çıkıyor. Beş kişinin seçmen kağıdı mevcut değil. Beş tanesinin içinde de iki kişi ölü görünüyor. Biz zaman zaman televizyonlardan duyuyoruz seçimler yaklaştığında bu tür oyunlar oynanıyor. Bir oy bir oydur. Ama yapacak bir şey yok neticede oy kullanamayacaklar. Şimdi Zübeyde Demir. Yasemin Demir, Beyaz Demir’in seçmen kağıtları mevcut değil. Kayıtlarda Mehmet Salih Demir ile oğlu Cemil Demir ölü olarak görünüyor” diye kaydetti.

ALEV HAMİTOĞULLARI - ALİ GÖZETEN

İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

mehmet salih bayraklı Batman izmir Politika Güncel Haberler

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Sinan Ateş suikastına ait yeni görüntüler ortaya çıktı

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Ölen turistin küllerini Marmaris'e bıraktılar! Vatandaşların tepkisi Sağlık Müdürlüğünü harekete geçirdi

Bakmadan Geçme

Bahar 12. bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Şaban Ataş cinayeti ne? Şaban Ataş'ı kim öldürdü? Müge Anlı canlı yayınında itiraf! 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Sözleri! En Güzel ve Anlamlı 19 Mayıs Mesajları 14 Mayıs TV Yayın Akışı #128250 Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Aziz Yıldırım yeniden aday olacak mı? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman? Aziz Yıldırım başkanlığa aday oldu mu? Özlem Savaş kimdir? Özlem Savaş kaç yaşında, nereli? Özlem Savaş biyografisi! Galatasaray şampiyonluk kupasını ne zaman alacak? #127942 Galatasaray Süper Lig Kupasını derbide mi alacak? Az önce deprem mi oldu? 14 Mayıs en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! 19 Mayıs niçin ilan edildi? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Neden Kutlanır? Sinan Ateş'in öldürülme görüntüleri! Sinan Ateş ne zaman öldürüldü? BARAJ DOLULUK ORANI 2024! İSKİ baraj doluluk oranı nedir? İstanbul baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? GELİNİM MUTFAKTA 14 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli nedir? GPT-4o özellikleri neler? Frito Lay Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye neden soruşturma açıldı? Lays, Ruffles, Doritos, Cheetos ve Çerezza markalarına dava mı açıldı? Selahaddin Eyyubi dizisinin Bernard'ı oynayan Berk Cankat nereli, kaç yaşında?
Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

Katıldığı yarışma ile ünlenen Çitos Efe'nin son hali! Her gören aynı yorumu yapıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title