Haberler

Otomotiv Endüstrisi İhracatları Birliği, İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Türk otomotivcilerin Rusya çıkarması BURSA, (DHA) RUSYA Federasyonu'nun Moskova ve Samara bölgelerinde incelemelerde bulunan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), önemli bir işbirliği anlaşmasına imza attı.

Türk otomotivcilerin Rusya çıkarması

BURSA, (DHA)

RUSYA Federasyonu'nun Moskova ve Samara bölgelerinde incelemelerde bulunan Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), önemli bir işbirliği anlaşmasına imza attı. OİB Başkanı Orhan Sabuncu, Türk otomotiv endüstrisinin kalitesini dünyanın bildiğini, bu nedenle çeşitli ülkelerden işbirliği talepleri aldıklarını söyledi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın koordinasyonunda Rusya Federasyonu'nun Moskova ve Samara bölgelerine 21 Haziran'da başlayan sektörel ticaret heyeti programı düzenleyen OİB, iki taraf arasında ticari ve ekonomik işbirliğinin temellerini attı. OİB, Rusya'daki temasları esnasında Samara Bölgesel Hükümeti Sanayi Enerji ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği anlaşması imzaladı.

OİB Başkanı Orhan Sabuncu, özellikle Samara Bölgesi ve Toggliatti Sanayi ve Teknoloji Parkı'nın Türk otomotiv endüstrisi ihracatçıları için önemli işbirliği fırsatları sunduğunu belirterek, "Yatırımda potansiyel, üretimde güçlü bir partner özelliğini taşıyacak işbirliği anlaşmasına imza attık. Bu bizim endüstrimiz için yeni kapıların açılmasına, yeni fırsatların oluşmasına neden olacaktır" diye konuştu.

SAMARA BÖLGESİNDE ORTAK YATIRIM

Sabuncu, iki taraf için ortak projeler geliştirmeyi de içeren işbirliği anlaşmasında OİB üyesi firmaların Samara bölgesinde yatırım yapmaları konusunda Samara Bölgesi Sanayi Enerji ve Teknoloji Bakanlığı yardımda bulunacağını aktardı. Sabuncu, Türk otomotiv endüstrisinin kalitesini dünyanın bildiğini, bu nedenle çeşitli ülkelerden işbirliği talepleri aldıklarını vurgulayarak, bunların sonuçlarını önümüzdeki dönemde alacaklarının altını çizdi.

Türk firmalarının Rusya'ya da yatırım yapmaları yönünde beklentinin bulunduğunu belirten Sabuncu, "Samara Bölgesi'nde kaynak potansiyelinin etkin kullanımı anlamında rol alacağız. Gelişen Rus otomotiv pazarında daha etkin rol alabilmek için burada yatırım planı yapan firmalarımıza yol göstereceğiz. Bu gelişmeler bir yandan markalarımıza, bir yandan da ihracatımıza katkı sağlayacaktır" dedi.

OİB ile işbirliği anlaşması imzalamalarının önemine değinen Samara Bölgesi Sanayi Enerji ve Teknoloji Bakanı Vladislav V. Kapustin, "Türk otomotiv endüstrisinin tecrübesine ihtiyaç duyuyoruz. Bu alanda somut adımlar atılmasını arzu ediyoruz. Bundan böyle iki taraf da ortak noktada buluşup birlikte önemli adımlar atacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title