Haberler

Otomobiliyle Çarptığı Sansarı Tedavi Ettirdi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, gece geç saatlerde otomobiliyle çarptığı yırtıcı kaya sansarına bir gece evinde bakan sürücü Mustafa Barış Oruç, hayvanı veterinerde tedavi ettirdi

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, gece geç saatlerde otomobiliyle çarptığı yırtıcı kaya sansarına bir gece evinde bakan sürücü Mustafa Barış Oruç, hayvanı veterinerde tedavi ettirerek, yeniden doğaya bıraktı.

Özel bir firmada muhasebe müdürü olarak çalışan Mustafa Barış Oruç, geçen hafta saat 01.30 sıralarında otomobiliyle Fethiye- Kalkan yolunda ilerlerken bir şeye çarptığını fark etti. Otomobilini durdurup inen Oruç, yerde can çekişen hayvanın yırtıcı kaya sansarı olduğunu farkedince, onu otomobiline aldı. Gece olduğu için sansara evinde bakan Oruç, sabah ise hayvanı veterinere götürdü. Veteriner hekim Onur Karabulut tarafından tedavi edilen sansar, iyileştikten sonra doğaya bırakıldı.

Veteriner hekim Karabulut, kendisine getirildiğinde yaralı olan sansarın çenesinde kırık olduğundan şüphelendiğini söyledi. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra kırık olmadığını, ancak dişinin diline battığını tespit ettiklerini anlatan Karabulut, "Dili kurtardıktan sonra karnını doyurduk ve kanamalara ve ağrılara karşı günlük enjeksiyonlarını yaptık. Yeniden doğada olmaya hazır. Yabani hayvan olduğu için kafeste bulunması psikolojisini kötü etkiliyor. O nedenle yaban hayvanlarının bakımındaki en önemli kural, kısa sürede tedavisini yapıp doğaya bırakmak" diye konuştu.

YARALI SANSARA İYİ BAKMIŞLAR

Finike Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Hasan Uysal ise Türkiye'de 'kaya sansarı', 'ağaç sansarı' ve 'alaca sansar' olmak üzere 3 sansar türü bulunduğuna dikkati çekti. Alaca sansarının, hem Türkiye'de hem de dünya ölçeğinde koruma altında olduğunu belirten Uysal, şunları söyledi:

"Kaya sansarıyla ağaç sansarının popülasyonu daha iyi ama doğadaki her canlı, bir ya da iki tane kaldığı için değil binlerce yıllık evrim sürecinden bugüne kadar geldiği için kesinlikle ilgiyi hak ediyor. O nedenle hem veteriner arkadaşımıza hem de çarptığı sansarı tedavi için veteriner hekime getiren duyarlı vatandaşımıza teşekkür ediyoruz. Yaralı sansara iyi bakmışlar. Tekrar hayatta kalmasını sağlamışlar. Bizim açımızdan büyük iş yaptılar." - Antalya / Finike

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title