Haberler

Otomotiv Sektörüne Tasarım Desteği

Güncelleme:

Modeller, özelleştirilmiş endüstriyel tasarım yazılımı Autodesk Alias Automotive ile tasarlanıyor.

Autodesk programlarıyla otomotiv sektörüne tasarım desteği

Ford Otosan'ın Kocaeli Fabrikası'nda üretilerek dünyaya ihraç edilen ticari araç ve kamyon modelleri, özelleştirilmiş endüstriyel tasarım yazılımı Autodesk Alias Automotive ile tasarlanıyor. Ford Otosan Design Studio Ekip Lideri Mert İlkin "Alias Automotive ile tasarım ve üretim hızımız artarken, Showcase'in animasyon özellikleriyle de daha tasarım aşamasında ürünü hayatın içinde görüyor, içine giriyor ve üretim öncesinden ürünümüzü deneyebiliyoruz" diyor.

Üç boyutlu tasarım, mühendislik, medya ve eğlence yazılımında dünya lideri Autodesk, Türk otomotiv sektöründe teknoloji öncüsü olarak tanınan Ford Otosan'ın da tercihi oldu. Ford Otosan Design Studio ekibi, bir aracın konsept çizimlerinden yüzey modelleme aşamasına kadar tüm tasarım süreçlerinde Autodesk'in Alias Automotive ürününü 'i kullanıyor.

Ford Otosan Design Studio ekibi; yüksek teknolojinin hakim olduğu Ford Otosan Kocaeli tesislerinde üretilip dünyaya ihraç edilen ticari araç ve kamyon modellerini tasarlarken, özelleştirilmiş endüstriyel tasarım yazılımı Autodesk Alias Automotive'in gelişmiş modelleme, görselleştirme ve analiz araçlarını kullanıyor. Ticari araçların baştan sona tüm tasarım süreçlerinde Autodesk Alias Automotive'i tercih eden ekip, tasarımların sunumun­da ise Autodesk Showcase'den yararlanıyor.

Autodesk Alias Automotive, üretim hızında kritik rol üstleniyor

Autodesk Alias Automotive 2012'nin özellikle büyük yüzey­lerin akışkanlığını sağlama konusunda büyük kolaylık sunduğuna dikkat çeken Ford Design Studio Ekip Lideri Mert İlkin, sahip oldukları Alias deneyiminin, Ford Otosan gibi teknoloji öncülüğü ile öne çıkan bir şirketin üretim hızında kritik rol oynadığını vurguluyor.

Alias Automotive, gelişmiş iş akışı sayesinde, tekrar tekrar revize yapmaya olanak veren bir platformda, ürün tasarımlarını gerçeğe dönüştürme ve araçları hızla pazara sunma avantajı sağlıyor. Mert İlkin, Alias 2012 ile yüzeylerin tek bir komutla yapabilir hale geldiklerini belirtiyor ve Autodesk Alias Automotive'in Ford Otosan Design Studio'nun belkemiği olduğunu aktarıyor.

Autodesk Showcase ile tasarım hayatın içinde

Ford Otosan Design Studio'da Autodesk Alias Automotive ile modeller çizildikten sonra, nasıl görüneceğinin sunumu da, sağladığı hız ve esneklik sebebiyle Autodesk Showcase ile hazırlanıyor. Design Studio Ekip Lideri Mert İlkin, "Autodesk Showcase, ürünümüzü hayatın içinde görmemizi, renklerin nasıl durduğunu anlamamızı sağlıyor. Bir ormanın içinde, bir sahilde, evin veya işyerinin önünde nasıl duracağını henüz tasarım aşamasında görebiliyoruz. Autodesk Showcase ile yüksek kaliteli fotoğraflar almanın yanı sıra, kamera animasyonları, konum animasyonları yaparak aracın kapısını açıp içine girebiliyoruz veya araç etrafında istediğimiz şekilde gezip farklı renk, model, konum alternatifleri ile bunu bir senaryo dahilinde video formatında kayıt edebiliyoruz. Render işlemi tek tuşla gerçek zamanlı olarak yapılabiliyor. Autodesk Showcase, gerçek dünya parametrelerine göre oluşturulmuş geniş malzeme kütüphanesi ile sunum için gerçekten çok ideal bir yazılım" diyerek deneyimlerini paylaşıyor.

Kaynak: Bültenler / Otomobil

Ford Otosan Autodesk Otomobil Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title