Haberler

Otogar Esnafı Fiyat Tespit Komisyonunun Kurulmamasına Tepki Gösterdi

Mersin’deki otogar esnafı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın bazı belediye meclis üyelerinin, yeni otogardaki yazıhane kiralarının belirlenmesi için fiyat tespit komisyonu kurulması yönündeki teklifini reddetmesine tepki gösterdi.

Mersin'deki otogar esnafı, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın bazı belediye meclis üyelerinin, yeni otogardaki yazıhane kiralarının belirlenmesi için fiyat tespit komisyonu kurulması yönündeki teklifini reddetmesine tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Otobüs Yazıhaneleri Kooperatif Başkanı Ramazan Avcı, "Halkı ve esnafı yok sayan anlayış meclis toplantısında meclis üyelerini de yok saymıştır. Şu durumda Kocamaz'a önerimiz, halkın, esnafın ve meclis üyelerinin taleplerine kulaklarını tıkamaya devam edecekse, yasaları hiçe sayacaksa buyursun belediyeyi tek başına yönetsin" dedi.

Belediye meclis üyeliğinin belediye başkanlığı kadar önemli bir görev olduğunu ifade eden Avcı, "Meclis üyeleri kentin geleceği için önemli kararlara imza atarlar. Meclis üyeliği partilere güç kazandıran bir unsurdur. Ama Sayın Kocamaz meclis üyelerini ve önerilerini hiçe sayıp bildiğini okumaya ve inatlaşmaya devam ederse, o mecliste kendisinden başka hiç kimsenin hükmü yok demektir. Bu da demokrasi için son derece tehlikelidir" diye konuştu.

Kocamaz'ın "Eski düzene dönmek isteyenler duvara toslayacaklar" şeklindeki sözünü kendisine iade ettiklerini ifade eden Avcı, "Asıl duvara toslayacak olan bu dediğim dedik anlayıştır. Bizler ekmeğimizin derdindeyiz. Rant iddialarını buyursun ispatlasın. Bizler Sayın Başkanın bu dayatmacı, hakaret içeren ve işi inada bindiren uygulamalarından bıktık. Süreç, tek adamcılığa doğru gidiyor. Hem kentimiz hem iş yerimiz hem de yurttaşlar adına endişeliyiz. Bizler meclisten ve komisyondan çıkacak karara uyacağız ama Sayın Başkanın tek başına buna karar vermesi bizleri rahatsız etmiştir. Meclisin diğer bileşenleri de Başkan Kocamaz ile aynı karardaysa o zaman saygıyla karşılayacağız" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhanettin Kocamaz Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title