Haberler

Otizmli Çocuklar İçin Tulum Eşliğinde Yürüdüler

Rize Otizmle Mücadele Derneği (ROMED), "Dünya Otizm Farkındalık Ayı" nedeniyle, otizme dikkati çekmek ve bu konuda bilincin artması amacıyla yürüyüş düzenledi.

Rize Otizmle Mücadele Derneği (ROMED), "Dünya Otizm Farkındalık Ayı" nedeniyle, otizme dikkati çekmek ve bu konuda bilincin artması amacıyla yürüyüş düzenledi.

Memişağa Parkı'nda toplanan grup, çalan tulum eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda doğru yürüyüşe geçti. Grup, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü karşısındaki sahil dolgu alanındaki ROMED Atölyesi'ne kadar yürüdü.

Yürüyüşe, ROMED Başkanı Resul Usta ve derneğin yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Nilüfer Emen, sivil toplum kuruluşları üyeleri, otizmli çocuklar ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Alandaki oyun çadırında doyasıya eğlenen otizmli çocuklar, yaptıkları resimlerin yer aldığı standı gezdi. Burada tulum eşliğinde oynayan çocuklar, gönüllerince bir gün yaşamanın mutluluğunu yaşadı.

ROMED Başkanı Resul Usta, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, otizmin günümüzde her 150 çocuktan birisini etkileyerek, en hızlı yayılan nörolojik bozukluk olması nedeniyle dünya genelinde görülen bir hastalık olduğunu söyledi.

Usta, şöyle devam etti:

"(Otizm Farkındalık Ayı) çerçevesinde, tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliği artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Otizmle yaşamayı kabullenmek anne ve baba için uzun, zorlu ve inişli çıkışlı bir süreçtir. Ailede her birey bu süreci farklı yaşayarak, durumu anlamakta ve kabullenmekte sorunlar yaşayabilir. Biz de sizleri, otizm alanında yeterli eğitim ve sosyal hakların elde edilmesi için uğraş veren derneğimizi desteklemeye davet ediyoruz."

Yürüyüşle birlikte vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Resul Usta, "Amacımız, insanlara otizm konusunda farkındalık oluşturmaktı. Toplumumuzun bu çocuklara acımaktan ziyade, 'onların hayatlarını kolaylaştırmak adına ne yapabiliriz' diye düşünmesi gerekiyor" dedi.

Otizmli çocuklara dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak için yürüşe katıldığını ve kendisinin de otizmli bir çocuğun annesi olduğunu söyleyen Sema Delibalta, "Bugün hem çok mutlu hem de çok gururluyum. İnsanların, oğlumun hastalığının farkında olduğunu görmekten dolayı çok mutluyum. Çünkü, yadırganmak çok kötü bir şey" diye konuştu.

Bir topluluğa girdiğinde oğlunun davranışlarının dikkatleri çektiğini ifade eden Delibalta, "Bu yüzden bize ve oğluma çok yanlış gözlerle bakıyorlar. Bu yürüyüş ile Rize halkına otizmin farkındalığını gösterdiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Baba Abdullah Delibalta da otizmli çocukların toplumla iç içe olması gerektiğine işaret ederek, "Bu tür programların sayısının artması lazım. Otizmli çocuğu olan bir aile olarak, vatandaşların otizmli çocuklara her zaman yardımcı olması gerektiği düşüncesindeyiz. İnsanlar bize yakın davransınlar ve hep beraber bu işin içinden çıkalım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Şemsettin Durmuş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title