Haberler

Otistik Öğrencinin Başarısı

Çorum'da okuma yazmayı sökerek ilkokul ikinci sınıfa geçen otistik Ilgaz İnal (7), hem ailesinin hem de öğretmenlerinin gururu oldu.

Çorum'da okuma yazmayı sökerek ilkokul ikinci sınıfa geçen otistik Ilgaz İnal (7), hem ailesinin hem de öğretmenlerinin gururu oldu.

Albayrak İlkokulunda oluşturulan iki kişilik özel sınıfta eğitim gören Ilgaz, ilk karnesini öğretmeni Çiğdem Şahin'den aldı.

Oğlunun karne heyecanına ortak olan anne Emine İnal, "tarifi imkansız" mutluluk yaşadığını ifade etti.

Ilgaz'a otizm teşhisinin konulmasının ardından büyük mücadeleler verdiklerini anlatan İnal, "Oğluma 2 yaşında otizm teşhisi konuldu. Sesini 4 yaşına kadar duymadım. Zeka geriliği yoktu, bu bizim için bir fırsattı. Uzun yıllar özel kurumlarda eğitim aldı. Normal eğitim verilen okulda oluşturulan özel sınıfta da ilkokul eğitimine başladı" dedi.

Engelli çocuğu bulunan ailelere "pes etmemeleri" çağrısında bulunan İnal, "Anne babalar pes ederse çocuklar da pes ediyor. Hiçbir zaman pes etmedik, oğlum da pes etmedi. Şimdi belirli düzeyde okuma ve yazma öğrenmesinin sevincini yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

İnal, uzun yıllar konuşamayan oğlunun kendisine "anne" diye hitap edeceği günün özlemiyle yaşadığını vurgulayarak, "Bu rahatsızlığın en büyük ilacı eğitim. Belirli düzeyde okuma ve yazma öğrendi, sosyalleşerek algı yeteneği arttı. Oğlum artık 'annem' yazıyor. 'Anne' demesini beklerken okuma yazmayı öğrenmeye başladı. 'Anne' demeyi ve yazmayı öğrendi. Oğlumun 'anne' demesini hayal ederken şimdi 'annem' yazıyor. Şu ana kadar hiçbir şey anlamazken algılaması gelişti" diye konuştu.

İnal, Albayrak İlkokulunda oluşturulan özel sınıfa öğretmen Çiğdem Şahin ve okul müdürü Hasan Bekdemir'in de büyük ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.

Öğretmen Çiğdem Şahin de Ilgaz'ın büyük bir azim gösterdiğini belirterek, "Okula başladığında düzgün konuşamıyor, kendini ifade edemiyordu. Onunla başladığımız eğitim yolculuğunda önemli mesafeler katettik. Şimdi Ilgaz, öğrettiğimiz harflerle belirli düzeyde okuma ve yazmayı öğrendi. Matematik anlamında da belirli işlemleri yapar hale geldi" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Çorum Ilgaz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title