Haberler

Otistik Çocuklar "Bizde Varız" Dedi

Dünya Otizm Farkındalık Günü, yapılan etkinliklerle kutlanırken en anlamlı etkinliğe Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve özel eğitim iş uygulama merkezi öğrencileri imza attı.

Dünya Otizm Farkındalık Günü, yapılan etkinliklerle kutlanırken en anlamlı etkinliğe Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve özel eğitim iş uygulama merkezi öğrencileri imza attı.

Otizm Farkındalık Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamaların en anlamlısına ise Düzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve özel eğitim iş uygulama merkezi öğretmen ve öğrencileri imza attı.

Okulda eğitim gören öğrencilerin sahneye koydukları klipler, tiyatro gösterileri sırasında ailelerin heyecanları ise kameralara yansıdı. Düzce İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliklerde otistik engeli çocuklarını sahnede gören aileler cep telefonları ile anı çekmeye çalışırken bazı anneler ise sahnedeki çocuklarına oturdukları yerden işaretlerle yardımcı olmaya çalıştı.

Otizm farkındalık günü etkinliklerinin açılış konuşmasını Okul Müdürü Osman Özcan yaptı. Özcan, "Otistik çocuklarla birlikte her günü yaşıyoruz. Onların tek ihtiyacı olan sevgi ve şefkat. Onun dışında hiçbir şeye ihtiyaçları yok. Bizlerde onların ihtiyacı olan sevgi ve şefkati onlara vermeye çalışıyoruz. Sevgi ve şefkatle eğitim veriyoruz. Tek amacımız onları topluma kazandırmak" dedi.

Okul Müdürünün ardından konuşan Düzce Milli Eğitim Müdürü Turan Şahin ise Düzce'de eğitim veren özel eğitim kurumları hakkında bilgiler verdi. Şahin, "Engellilere yönelik eğitim veren 4 okulumuz var. Bunun yanı sıra 31 okulumuzda da engelli meslek edindirmeye yönelik sınıflarımız var. Bu sınıflarda çocuklarımıza geleceklerine yönelik eğitimler veriyoruz. Bu okul ve sınıfların yanı sıra ailelerin, anne ve babalarında ço büyük özveri emek ve sevgileri var çocuklarımız için. Ben engelli çocuklarımıza sevgi, şefkatini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Vali Yardımcısı Salih Karabulut ise yaptığı konuşmada, otistik çocukların da diğer çocuklar gibi doğuştan sahip oldukları hakları olduğunu söyledi, otistik çocukların okullaşması için gerekli hassasiyetin gösterildiğini belirtti.

Konuşmaların ardından çocuklar öğretmenleri eşliğinde gösterilerini sergilediler. Gösteriyi öğrencilerin aileleri cep telefonlarına kaydederken, otistik öğrencilerin gösterilerinden etkilenen Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Turan Şahin'de gösterinin bir bölümünü cep telefonuna kaydetti. Otistik öğrencilerin hazırladığı sergideki eserler de büyük beğeni topladı. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Özcan Turan Şahin Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title