Haberler

ÖSYM Sınav Sonuçları Beklenirken YGS'den Sınav İptali Açıklaması

Güncelleme:

ÖSYM, YGS'den sonra soruları sızdıran kişinin tespit edildiğini ve sınavının iptal edilip adli işlem başlatılacağını açıkladı.Binlerce öğrenci ÖSYM YGS sonuçlarının açıklanmasını beklerken ilgili kurumda sürpriz gelişmeler yaşanıyor.

2 milyon 46 bin kişinin girdiği YGS sınavının sorularını sızıdırdığı öne sürülen ve İstanbul'dan sınava girdiği tespit edilen aday İ.Y bulundu.

ÖSYM tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada, kitapçıktan sayfa yırtan ve soruları paylaşan adayın sınavının iptal edileceğini ve adli işlem başlatılacağını belirtti.

Üniversite sınavlarında kopya, sızıntı ve şifre skandalları ile ismi gündemden düşmeyen ÖSYM Başkanı Ali Demir'in görev süresinin dolmasına günler kala, yerine gelecek muhtemel isim belirlendi.

YÖK 3 İSİM GÖNDERDİ, MEVCUT BAŞKAN ALİ DEMİR YOK

YÖK'ün hazırladığı 3 kişilik liste, Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderildi. YÖK'ten edinilen bilgiye göre, ÖSYM Başkanlığı için Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve YÖK Üyesi Prof. Dr. Ömer Demir, listede 1'inci sıradan aday olarak yer aldı. Mevcut ÖSYM Başkanı Ali Demir'e ise listede yer verilmedi.

ÖMER DEMİR İSMİ AĞIR BASIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YÖK'ün gönderdiği listeden istediği ismi ÖSYM Başkanı olarak atayacak; ancak Ömer Demir'in ÖSYM Başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

ALİ DEMİR'İN GÖREV SÜRESİ 29 MART'TA DOLUYOR

Üniversite sınavlarında kopya, sızıntı ve şifre skandalları ile ismi sık sık gündeme gelen ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir'in görev süresi 29 Mart'ta doluyor.

BU YIL İLK KEZ ERDOĞAN İSTEDİĞİ İSMİ ATAYACAK

Daha önce ÖSYM Başkanı'nı YÖK atıyordu. Ancak 2011'de ÖSYM Kanunu'nun değişmesiyle birlikte kuruma başkan, bu yıl ilk kez YÖK'ün belirlediği 3 aday arasından Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. Erdoğan, istediği ismi ÖSYM Başkanı olarak atayacak.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Ömer Demir İstanbul Gündem Haberler

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500

Yorumlar (3)

Mahmut IşıklımobilWeb@haberler.com:

Bu sınavın iptal olmasını istiyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Mahmut IşıklımobilWeb@haberler.com:

Bu sınavın iptal olmasını istiyoruz haksızlık oluyor

0
0
yanıtYanıtla
elif avci:

Osym basli basina fiasko bu sinav bence iptal edilmeli bunca sorundan sonra sorular calindi osym sayfani ogrencilere sistemi kabatti musdesajar beyin kizi sinifa kadar aranmadan girdi acaba daha gungeme gelmeyen neler var kimlere beskes gecildi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title